1 Mayıs 2017 Pazartesi

Sihirli düğmeler oyuncagi

 Sihirli düğmeler oyuncağı ödüllü bir oyuncak. Küçük kas gelişimi, eşleştirme renk kavramı, farkı bulma, şekiller ara_ sında ilişkiler, el göz koordinasyonu gibi pek çok konuda destekleyen bir materyal.
                   
 Matrax oyuncak in üretimi. Dört yıldır bizde taş gibi duruyor.
Bizim matrax oyuncaktan bayagı bir oyuncağı mız var. Zeka geliştirici oyuncaklarını bizimkiler çok seviyor. Yaş grubu 2 yaş ve üzeri. Çok iri parçalar olduğu için çocuğun nefes borusuna kaçması bir hayli zor. Ama tüm anneler biliyoruz ki söz konusu çocuklar ise hiçbir şey imkansız değil. : ))

Resimler kız ve erkek çocuklarının dikkatini çekecek nitelikte. Kelebekler ,yarış arabası daha neler neler. Nasrettin hoca bile var.


 Toplam 16 farklı şekil, şekillerin tam arkasında karmaşık renkli eşleştirme var. Yani toplam 32 figür. Bir tanede sert kartondan resim sabitleyici var. Fiyatı da bayağı uygundu biz alırken. 18 TL ye almıştık. Şimdiki fiyatını bilmiyorum.
 Biz bu oyuncağı oynarken farklı etkinlikler yapıyoruz. İki kardeş oynayacak ise ;  zaman tutarak en hızlı yapan bir puan alıyor, kraliyet hazinesine ulaşmak için bu bulmacayı tamamlamak gerekiyor deyip ikisi birden belli bir sürede tamamlıyor, tek kardeş oynayacak ise kötü zörk karakteri ile yarışıyor ( bir oyuncağı mız in adı ) her tamamladığı resim ile bir etiket kazanıyor. Toplam 5 tane etiket kazandığında ise bir çikolata kazanıyor. Şu an aklıma gelen oyunlarımız bunlar.

Dediğim gibi uzun süredir bizde. Bu oyuncağı uzun süre çocukları ile oynatan bir anne olarak söylüyorum ki Bence bu oyuncağa gördüğünüz yerde alın Eğer çocuğunuzun yaş grubu uygunsa. Yani 2 yaş ve üzeri ise alınıp çocuklara oynatılabilecek bir oyuncak. Mutlu kalın....

2 yorum:

  1. Çok güzelmiş yaaa, renk renk, bunlarla oynamak zevk olur. Yalnız çok küçük çocuklar düğmeleri yutmazlar değil mi? Allah korusun....güle güle kullan canım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz oyuncakları ben de sıklıkla alıyorum. Sonrasında da devlet ana okuluna bağışlıyorum.

    YanıtlaSil