21 Aralık 2016 Çarşamba

Çocuğun dil dünyası ve dil öğrenme sürecinin iyilestirilmesi

" Çocuğun dil dünyası ve dil öğrenme sürecinin iyileştirilmesi. " çocuğunuzu evde hangi yöntemler ler ile okuldaki yabancı dil dersine destek olabilirsiniz. Bu gün adana başkent okullarında harika bir seminer vardı.

ÇOCUĞUN DİL DÜNYASI ve DİL ÖĞRENME SÜRECİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ  Cambridge University Press eğitim uzmanı Devrim ÖZDEMİR harika bir seminer verdi.

Devrim ÖZDEMİR, Londra’da doğup büyümüş ve aslen Kıbrıs lı. İngiltere ve Çin’de eğitim almış.   Yabancı dil öğreniminde sınıf yönetimi, kişisel öğretim ve öğrenim teknikleri, interaktif öğretim ve ingilizce öğrenim teknikleri konularında uzmanlaşmış.  Devrim Özdemir  Cambridge University Press bünyesinde çalışıyor ve aynı zamanda her yaz İngiltere’de Leicester Üniversitesi’nde EAP kursları veriyor. Gelelim çocuğumuzun dil gelişimi seminerinden neler öğrendim;  En önemli not çocuğun ancak eğlenir ve zevk alırsa dil e ilgi göstereceği.
Çocuğun öğrenilenin ötesine gidebilmesi için onun doğal hayatına yönlenmemiz,  çaba sarf etmeden öğrenmesine yardımcı olabilir,” şeklinde velilerimize tavsiyede bulundu. Şarkıların destek olacağını anladım. Motivasyon içten geldiği sürece dil öğreniminin kolaylaşabileceğini ve dil öğreniminde uzun süreli bir çaba gösterilebileceğini önemle vurguladı. Ailelerin yabancı bir dili öğrenirken çocuklarına nasıl yön verecekleri ve onlara nasıl yardımcı olup geliştirebileceklerine dair ipuçları ve fikirleri uygulamalı olarak gösterdi. Hayatlarında zev aldıkları şeyler neler çocukların oyun bilgisayar dans etmek gibi şeyler. Bunları araç olarak kullanın dedi.
Devrim Özdemir dil öğrenmede teknolojinin faydaları ve çocukların dil düzeyini çabuk ve çok hızlı geliştireceğine dair bilgiler iletiti. Eğlenceli idi. Bence bu seminerin bir benzeri de cocuklara anlatılmalı.

2 yorum:

  1. Japonca öğrenmeye çalışan oğullarım var, niye,anime izlemeye bayılıyorlar:)

    YanıtlaSil
  2. Nihalciiiim nasılsın ne kadar çok oldu sanki görüşmeyeli. Yeniden yazını okumak ne güzel. Ben uzun bir ara vermiştim ama yeniden yazmaya başladım. Artık buralardayım. Görüşmek üzere....

    YanıtlaSil