16 Eylül 2016 Cuma

Alçılı sargı bezi ile kalıp cikarmak


Alçılı gazlı bez ile çocukların ellerinin kalıbını çıkardım. Alçılı gazlı bezin fiyatı çok uygun. Farklı ebatları var. Eline uygun büyüklüğü seçmek de önemli. 20 cm*2 metre iki çocuğa yetti. 1 tl ye aldım medikal malzeme satış yerlerinden.
3 M marka plastik alçı var. Onların kırmızı mavi pembe gibi renkleri var. Onlar inanılmaz güzeller. Fiyatları biraz daha pahalı. Ben uygun fiyatlı olanı aldım. Onları yeni keşfettim . Bir dahaki sefere  onlardan almayı planlıyorum.


Bu etkinliği okulda aile katılımında da yapabilirsiniz. Uygun fiyatlı ve çok kolay olur. Alçılı gazlı bezle nasıl kalıp çıkarılır derseniz;Alçılı gazlı bezin rengi sarımsı görünüyor resimde. Basta rengi sarımsı oluyor ama sonra kuruyunca beyaz oluyor. Gelelim yapılışına. Mutlaka semine plastik sermek lazim. Kuruyunca kalıbı çıkarmak için. Önce kalıbı bir gazetenin üzerine açıp kesin. Ebatlar yaklaşık kare olsun yada 30*20 olur. Sonra bir kabin içine su koyun. Atılabilecek bir yogurt kabı olabilir.


Sonra kestiginiz alçılı gazlı bezi suya batırıp çıkartıp sık in ve elin üzerine koyun. Üst üste. Yeteri kadar kat olduğuna inandığınızda ( ben yaklaşık yarim santim kadar yaptım. ) işlemi bitirin. Yaklaşık. 10~ 15 ek içinde kuruyor. Sonra kalıbı çıkarıp işlemi sonlandırın. En önemlisi diğer taraf plastik olsun ki el alçıdan çıksın. Alçı tam kurumadan kenarlarını makas ile kesip sekil verebilirsiniz.
En güzel tarafı üzerine tarih attığınız için yıllar sonra harika anılar olarak kalacak olması.  Biz cocuklar ile çerçeve yapıp odalarının duvarına asa ağız . Mutlu kalın...








12 yorum:

  1. Öp annesi o minik elleri benim için :)

    YanıtlaSil
  2. seni görmek ne güzeeel :)

    YanıtlaSil
  3. Ablam bana hazırlarından hediye etmişti, kapaklı bir şey. Böylesi de güzelmiş bol emekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim biz çok eğlendik. Umarım siz de seversiniz.

      Sil
  4. canısı özledim güzel yazılarını etkinlik harika olmuş bayıldım

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. çok tsk ederim. blogunuzu ziyaret ettim çok güzel

      Sil
  6. Yine çok güzel bir etkinlik paylaşmışsınız, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir şey olmuş, yeğenlerimle yapayım ben de 👧

    YanıtlaSil