9 Kasım 2015 Pazartesi


MAĞARA BEBEĞİ
POPCORE YAYINLARI
Yazarı Julia Donaldson & Illumination Emily Gravett

Julia Donaldson'un kitaplarını seviyoruz. Özellikle Minik Balık favorimiz. Mağara Bebeği'de yine Minik Balık gibi Süper Kurti July Donaltson bu öykü de farklı bir hikaye ile fonetik ve şiirsel  bir dille yazılmış, espirili eğlenceli  bir kitap. Yas grubu 4 yas üstü.


Mağara bebeği karanlık  bir mağarada anne ve babasıyla birlikte yaşamakta.  Babası sürekli ama surekli avlanmakta, annesi ise is olarak duvarlara resimler yapmakta. ( Bu hikaye bana tanidik geliyor ) Canı çoook sıkılan mağara bebeği, bir gün annesinin sevgili boyalarını alıyor  ve mağara duvarlarını içinden geldiği gibi özgürce  susler, boyar, karalar.

Mağara annesi çoook kızar "yok bir daha çizmek" der, mağara babası sinirlendim işaret  parmağını sallar " bir daha böyle yaparsan, mamut atar seni koca kahverengi ayıya" deyi verir.  Mağara bebeği için o gece çoook  zor geçer.... Urkmustur , huzursuzdur, korkuyordur. Mağarada aniden ortaya cikan bir mamut bebeği sırtlayıp götürür. Tum yol boyunca çok korkan,  koca kahverengi ayıya atılmaya götürüldüğünü sanan mağara bebeğinin korktuğu gibi cikmaz, Koxa mamut onu kendi mağarasına götürmektedir. Mamut orada magra bebeğinin  duvarları istediği gibi, özgürce boyamasına izin verir. Mamut ve ailesiyle birlikte çooook eğlenceli bir gece geçirir magra bebeği.  Sonrası mutlu son.

Kitabı sevdik, resimleri biraz fazla koyu bence ama yine de sevdik. Bence her evde magra bebekciligi oynanuyor. Bizler magra anbesi oluyoruz , çocuklarımız ise magra bebeği.  Duvarları boyanmış hiç anne varmıdır acaba  evde.  Kitap sonrasında bizim kuzular ile magra bekçileri oynuyoruz. Onlar tahtalarına yazıyorlar, ben kızıyorum kaçıyorlar.  Sonra evdeki pelüş hayvanlarla egleniyorlar. Sonra mutlu sona sonuçlandırılır tüm tahtaya keyifle boyuyorlar.

Kitaptan çıkaracağınız sonuç.  " Mutlu cocuk  özgür çocuk.... Çocuğunuzun mutlu bir şekilde boyamasini , sanat yapmasını engellerseniz, magra insanından farkıniz olmaz "
Bir sonuç daha mağaza reklamı gibi çoook düzenli evlerde çocuklar özgür büyümez.  Ara ara çocuğunuzun evinizi dağıtmasina izin verin. Mutlu kalın. ...

4 yorum:

  1. Ne güzel bir kitapmış :) Çocuklarımın küçüklükleri geldi aklıma, bir keresinde salon duvarını boyamışlardı, hahaha, o sanat eserleri bayağı kaldı duvarda sonra :)

    YanıtlaSil
  2. Biz evi dağıtıyoruz şuan, içinde insan yaşayan hangi alan dağılmaz ki, ilerde o da dağıtacak, dağıtsın^^

    YanıtlaSil
  3. Böyle düşünmeniz ve bu hissiyatı çocuklara aşılamanız ne güzel. Eline boya kalemi almadan pc başından büyüyen bir sürü çocuk var çevremizde. Hiç ortalık dağılmıyor tabi :(((

    YanıtlaSil
  4. merhabaa. blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunu takipteyim. benim blogumada beklerim. sevgilerr.
    http://setenayileguzellik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil