19 Ocak 2015 Pazartesi

" İsyankar cadi " dünyayı degistiriyor


"İsyankar cadi " yine Küba  IBBY si tarafından ödül almış bir yazarın Enrique Perez Diaz tarafindan yazılmış ve Enrique Martines tarafından çizilmiş harika bir kitap.  Cadi nin dünyanın mevcut hali,  kendisi ve çevresi ile ilgili söyleniyor. Her konuda kendisi birsey yapmadan söyleniyor. Yazılama yayinevin den çıkmış bu kitap. Küba da çocuk parklarında çocuklarinda bale , satranc öğrenim merkezlerinin olduğunu duymusmuydunuz ? Her ay iki cocuk kitabi çıkacakmis bu yayinevinin  balkan cocuk edebiyati, romen cocuk edebiyati ornekleri olacakmis. Bakalım onları çok merak ediyorum
Cadı olmayı sevmiyor.  Her şeyi Perilerin gelip düzeltmesi istiyor. Sonra etrafını süpürgesi ile temizlemeye başlıyor , içinde birseyler değişmeye başlıyor .


Çocuğa birşeylerin değişmesini istiyorsak önce kendin etrafını düzeltmeye başlamalıyız. Ve iyilik ve doğru şeyler yapmak bir cadiyi bile iyi bir insana bir periye dönüştürür mesajı veren bir hikaye. Kitapta Picasso nun ünlü guernica tablosuna atıflar var.
Çizimler çok farklı. 5 uzerinden 5☆☆☆☆☆ okuma onerisi: kitap okuduktan sonra Picasso nun ünlü guernica tablosuna atıflar olduğunu anlatın ve Picasso nun resimlerini gosterin. Dünya daha iyi nasıl hale getirilir diye konuşun.  Ve mutlaka sanat faaliyeti yapmayı unutmayın.  Mutlu kalın. ..



19 yorum:

  1. Klasik kitapların dışında farklı bir çocuk kitabı bulmuşsunuz, ne güzel.

    YanıtlaSil
  2. Kitap önerilerin için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel anlatmışsın canım tatilde bakayım ben de :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir tavsiye, 5 üzerinden 5 , arayıp bulmak lazım :)

    YanıtlaSil
  5. Süpeer ya, yeğenlerim yakında olsaydı keşke biz de okusaydık bu kitabı onlarla :)

    YanıtlaSil
  6. ama son yazımı gördün müüüüü :)

    YanıtlaSil
  7. siteniz çok yararlı ve çok güzel. sizi takibe aldım. benimde hobi ve dikiş blogum var beklerim sizi muhakkak.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  8. Öneri için teşekkür ederiz nerden temin edebiliriz acaba?

    YanıtlaSil
  9. görmedin de miiiii ikinci kitabımı amaaaa hoşgeldiiin :)

    YanıtlaSil
  10. bi deee, iyi misiin evde her şey yolunda mıı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkürler deep .. kuzular kulak iltahabı , grip derlen ben mahvoldum. o arada bloguma sacma sapan futbol stesi dakika da 3-4 yayın yapıp blogunu kitliyordu. bir turlu ne cevap yazabiliyordum ne de yazı. en sonunda eskiden takip ettiğim bir siteyi hack lediklerini araya arayabuldum. ojeli bir siteymis. izleme listemden cıkardım da blogum kurtuldu

      Sil