16 Ocak 2015 Cuma

Adana kitap fuarı ve çocuk kitabı onerilerim



Adana kitap fuarı 2015 harika. (Adana 2017 önerilerini görmek isterseniz buraya tık tık  )Dolu dolu ve harika yayınlar var. Benim kitap fuarı onerilerim neler.  Benim için fuarın en büyük sürpriz kitabı "bil bakalım bu hangi hayvan " kitabi oldu.
Küba çocuk edebiyatınida bir tanıyalım diye aldigim, ve 5 uzerinden 7 verdiğim ilk kitap. "Yazılama yayinevin" çıkmış bu kitabin yayinevi fuarda sol tarafta ilk başlarda idi. "İsyankar cadi" isimli kitap ta çok güzel içinde Picasso nun ünlü guernica tablosuna atıflar var. Çizimler harika.

TDK Türk Dil kurumunun "güzel yazılar hikâyeler ve romanlar cilt 9 tl. Harika roman ve hikaye özetleri var. Küçük 4 yaş üstünde  bence roman yada  hikaye özetlerini sıkma dan  ara ara okumak İyi olabilir.

Yapı Kredi standında "bekçi amos' un hastalandıgi gun" "Kim korkar kırmızı başlıklı kiz'dan" "yağmurun rüyası ve sn: feridun oral in kitapları sizleri bekliyor. Bol ödüllü kitap şöleni var. 


Feridun oral in tüm kitapları harika. Yazdığı yada çizdiği.  Galiba en büyük hayranları ben ve kızım. Yağmurun rüyası kitabında çizer (illüzatör) bence yazarı geçmiş.  Harika bir görsel şölen sunuyor bu kitap.


Nar yayın evinden  cikan ve 2012 onur listesine girmiş "ibni batuta"  6 yaş ve üstüne uygun. Bence alın ve inceleyin. Aynı yayinevi nin büyük çanta kitapları tanesi 5 tl den ve üç yıl önceki fiyattan orada. Bence dev kitaplardan mutlaka alın.  4 yaş ve üzeri çok seviyor büyük görselleri.  50*40 cm boyutlarinda.mozaik kitapları daha önce paylasmistim.mozaik kitapları 3 yaştan başlıyor.  Biz yine pek çok aldık.



Nar kitabin hemen karsisinda  "altinpostyayincilik " var di. Samed behrengi nin 5 kitabı 6 tl idi ve 12 adet boyama kitabı 5 tl idi. Boyama kitab lari 3 yaş ve üstü.  Hemen yanında pırılti yayınları nin sil yaz harika çıkarmak aktiviteler çizgi alıştırmalar var 5 tl ye. Bence uğrayın oraya mutlaka. 
Keçi ve eşek alt kattaki gürültü kitabı final yayinlarinin. 6 tl. Oxford yayınları nin lisans almışlar.

Aynı yayinevi nin akıllı kalemli mantık oyunları ve eğlenceli bilmecesi 8 yaş ve üstü.  Ama dayanamayıp aldım.  6 tl idi . 


Saklanır ve Kubiko okul öncesi için mantık oyunu . Onu yakinda paylaşacağım.  18 tl ve 25 tl. Akıl Oyunları yayinevi nin.  Bence fuarda aldigim en yararlı şeylerde n biri de bunlar.


Çocuklar için görgü ve nezaket kuralları Mustu yayinevi nin.  Ting kalemi olanlar için sesli kalemli okuma da var. Değerler eğitimi için harika.

Başka şehir yayinlarinin "çocuklar için sudoku" "işte insan vücudu " "güzel doğayı kesfetmek" kitab lari yüzde elli indirimli. Sudoku harika imiş. 



"Gezegenimiz " kitabi sesli ve üç boyutlu. Oglumla eşleştirme çalışmaları için harika. 28. TL civari olan ve Bahçeşehir yayınlarından çıkmış bu kitap çok eğlenceli. 

"Sağ beyin sol beyin etkinlikleri " kitabi 3 yaştan başlıyor.  Ben 5 yaş ve 3 yaşı aldım.  10 tl fiyati. Güzel bir kitap. 

Zambak yayınlarından değerler eğitimi kitap seti içinde cd ler kitaplar ve faaliyet kitabı olan bir set ve 18 tl. Sağ tarafta sonlara doğru bulabilirsiniz bu yayın evlerini.

Elma yayinevi nin pezettino isimli kitabından sonra ayni yazara ait en beğendiğim "yuzyuz" ve " yeşil kuyruklu fare" kitabi beni bekliyordu. Hemen aldım.  Bence kaçırmayın.  % 30 indirimli.
Onel yayinevi nin yup eğitim Setleri fuara giderken özellikle almak istediğim Setleri.  Alman lisanslı olan bu set lerin tanesi 125 tl den 105 tl ye düşmüş. . 2 yaştan başlıyor.  Bence mutlaka inceleyin. Mutlu kalın. ..


5 yorum:

  1. Adana'da yaşayan bir blogger ile tanışıyorum şu an. Ben de Adana'dayım. Belki bir gün tanışma şansımız olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bende bugün gittim Nihal, Guzel kitaplar var ama cok kalabalıktı yeterince gezemedim. Bekci amos'un hastalandığı gün serisinden birkaç kitap aldım Guzel duruyor gerçekten .

    YanıtlaSil
  3. Her güne bir masal kitabını Metehan'a hamileyken arkadaşım hediye etmişti, uzun seneler yatmadan œnce ondan masal okuduk çocuklara. Tabi işimize de geldi, masallar kısa kısa ya:-) Hâlâ saka kuşu deyince o kitap gelir aklıma:-)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel kitaplar almışsınız keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  5. Canım bizde olmayanların siparişini hemen verdim çünkü senin önerinle aldığımız kitapları hep çok sevdik;)

    YanıtlaSil