4 Eylül 2014 Perşembe

Kil Hamuru çark Makinesi ile Sanat


Kızıma ve oğluma doğal kil hamurundan etkinlik yapabilsin diye çark makinesi aldım. Hem kızım hem oğlum aynı anda etkinlik yapabiliyor. Potters Wheel kil hamuru makinesi. İçinde 2 paketkil tozu, boyalar, fırça ve de makine çıkıyor. Yurt dışındaki benzerleri 125 dolar civarında. Ben Türkiyeden  türk lirası karşılığının onda biri fiyatından görünce inanamadım aldım kuzulara.





Harika bir ürün. Çanak, bardak falan yapılabiliyor tabi yeteneği olana. Ben kuzular eğlensin diye pişirmeden hazırlanan tuz seramiği hazırladım birkaçgün önce. Onunla yaptık etkinliği. Çok da eğlenceli geçti. Bol bol boyadılar.

Kuzularla merdane ile açtık. Daha çok ben şekil verdim. Onlara da nasıl olduğunu göstermek için. Biraz da onlar yaptılar. Yani anne çocuk etkinliği oldu bu biraz. 24-72 aylık dönemde zevkle oynanır bence.


Pedalı var ve dönüyor. Yapılan şeyler de dönüyor. Oğlum en çok bu aşamasını sevdi. Hele boyamaya geçince attığı kahkahalar inanılmaz dı. Fırça üzerinde iken dönünce şekil oluşuyor ya çok sevdiler. Bunu sık sık kullanıyoruz. Pedallı olunca, çalışırken ayak pedalına basılabiliniyor.  Ramazandan beridir. Kolaj çalışmaları da oluyor. Üzerine birşeyler yapıştırmak vazoların çok eğlenceli geliyor. Hamura yapıştırmakta çok zorlanmıyoruz. Biryerlerde görürseniz tavsiye ederim. Bir inceleyin. Mutlu kalın...


16 yorum:

  1. Çok güzel birşeymiş:-)

    YanıtlaSil
  2. çok iyiymiş bu, eşim bugün İstanbulda , bulabilirse alsın bize de ,sen nerden almıştın Nihalciğim,İstanbul de lütfen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istanbul. blogunuzda adresi yazdım. gittigidiyor kullanıcı adı irtro yada sultanbeylideki incioyuncak

      Sil
  3. Nihal hanım çok güzelmiş, kutunun resmini kaydediyorum, sanırım oğluşum biraz daha büyüdüğünde lazım olacak :)

    YanıtlaSil
  4. çocukların hayal gücünü ve kontrol kabiliyetini geliştirecek güzel bir ürün...Fiyat olarak uygunmuş ,inşallah kolay bulabilirim bende...

    YanıtlaSil
  5. Ne güzelmiş canım. Ne güzel eğlenmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  6. Benim de yapasım geldi valla :)

    YanıtlaSil
  7. Nekadar güzel bir etkinlik olmuş:)) ellerinize sağlık:) Nettenmi sipariş ettin yoksa oyuncakçılarda bulunabiliyomu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. netten spariş ettim gittigidiyor irtro oyuncaktan ya da sultanbeylideki inci oyuncaktan.

      Sil