30 Temmuz 2014 Çarşamba

Tatil Turşusu (Pratik Turşu) Nasıl Yapılır


Hani bayramda biryerler gidiyoruz, ya da tatilde bir yerlere gidiyoruz da dolapta sebzeler ne olacak kaygısı oluyor ya. Bu turşu evdekiler araya gitmesin turşusu. Ben süs biberi, kırmızı ve sarı havuç turşusu yaptım.
Neler konulabilir bu turşuya acısı alınmış patlıcan, havuç, biber, salatalık, acur, erik, yada sizn aklınıza gelen şeyler.
Önce en alta nohut üstğne elde ne varsa hepsi  kavanoza dolduruluyor. En üste sarımsak konuluyor. %50 sirke % 50 su. 1 litreye 1 tatlı kaşığı limontuzu, 2.5 çorba kaşığı kadar tuz. Tadına bakın yemek tuzundan az fazla olacak. Bu turşu dolaba konulacak. Gelince turşun hazır.Mutlu kalın...

6 yorum:

  1. Bu tarif cok iyi olmus hemen deneyecegim tesekkurler :) bayraminiz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Aaa, ne güzel bir fikir:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninkilerin yanında lafı olmaz şeker

      Sil
  3. süper tarif,uygulamam lazım mutlakaaa :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Sawako Kuronuma