31 Temmuz 2014 Perşembe

Su kabağı ile Doğal Hayatı Öğrenmek



Su kabağı montessori etkinlikleri kapsamında aldığım bir kabak. Doğayı tanıma çok önemli. Bizim kuzularla önce su kabağını salladık. içinde ne olabilir bu sesi ne çıkarabilir. marakas gibi değil mi gibi sorularla meraklarını arttırdım.

                                              


Sonra önlerinde su kabağını açtım. ay ne heyecanlandılar. İçini açmak bayağı zordu. Çok zor kestim su kabağının kabuğunu. İçini görüp tohumları, tohumların şeklini, dizilimlerini görünce iyice şaşırdılar. 


Çekirdekleri ile oynadılar, saksıya diktiler bir kaçını. Büyümelerini gözlemlemek eğlenceli olacak. Birazını seneye de dikmek için sakladık tohumların.


İç yapısını bayağı incelediler. Bunların eskiden banyoda su dökmek için kullanıldığını duyunca çok ilgilerini çekti. Birde bunların tazelerinden yemek yapıldığını duyunca ne yararlı bitkiymiş dedi kızım. Neyse bu etkinliğimiz bu kadar. Bir boyaması kaldı. Onu da yaparız bir kaç güne. Mutlu kalın...


6 yorum:

  1. Sizin bloğunuz tam arşivlik. Güzel önerilerle dopdolu. Vakit ayırıp yazmanız ne güzel.. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler ben de sizin yayınlarınızı zevkle izliyorum

      Sil
  2. Canım bende de var bir tane su kabağı, kıyamıyorum oymaya :) Çok güzel dekoratif şeyler yapıyorlar su kabağı ile bekliyorum bir gün bende yapacağım diye. Bu arada içinde ne var hep merak etmiştim iyi oldu :))

    YanıtlaSil
  3. süpersin Nihal hiç aklıma gelmezdi su kabağı ;) ayrıca bu kadar bilgimde yokmuş su kabağı ile ilgili seviyorum senden bir şeyler öğrenmeyi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estagfurullah canım ya. Ben de seni çoook seviyorum

      Sil