3 Haziran 2014 Salı

Tonton ve Ponpon Kavramlar Çoklu Zeka Eğitim Seti


Akad yayınlarının Mor ışık çoklu zeka eğitim seti 'Tonton ve Pon pon kavramlar dünyasında ' eğitim seti harika bir set. Azizi Sivaslıoğlu yazmış.Çoklu zeka kuramına uygun olarak yazılmış. 25 kitaplık bir set. Ben bir dostumdan ödünç alıp kullanıyorum. Ben sizinle  3 kitabı paylaşacağım  'Duygular ve Duyular 'konusu işlenmiş.  4 yaş üstü için diye yazıyor ama bence 36 ay ve üstü. Duyguları doğru tanımlamak ve anlatmak amaçlanmış. Mesela kızgın olma anlatıyor ise önce kısa bir hikaye var:



' Ponpon arkadaşının kızgın oluşuna karar anlam veremedi.Çünkü az önce mutlu görünüyordu.Ona ne olmuştu? Tonton a yaklaştı. Omzuna dokundu. 'ne oldu arkadaşım dedi. Tonton birden değişti kaşlarını çattı ser bir sesle ' bir de soruyorsun. Senin yüzünden eve geç kaldım. Şimdi anneme ne diyeceğim dedi' öykü bu.
 Kavram anlatıldıktan sonra sorulacak sorular :
  • Tonton neden kızdı kime kızdı
  • Pompon a kızmasında haklı sayılır mı?
  • Siz nelere kızarsınız?n Kızınca neler yaparsınız?
Sayfalar sert mukavvadan yapılmış. Kitap kapağından daha sert. Duyular kısmında taze bayat, tuzlu ekşi gibi kavramlar var. Ben bu seti çok sevdim.Çoklu zeka etkinliğine uygun olarak 4- 6 yaş çocukları için hazırlanmış.

 Öneri de var. Kitabı sol elde tutup, çocuk resme bakarken arka taraftaki metni okumak gerektiği anlatılmış.Aslında genel olarak öykü. Eğer bir yerlerde rastlarsanız mutlak ama mutlak göz gezdirin . Harika bir eğitim seti. Mutlu kalın...


11 yorum:

  1. çok değişik ve çekici almkata fayda var bakalım bizimkisi beğenecek mi faydalı bilgiler için teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  2. Bu yöntem gerçekten harika.Ben kendim buna benzer bişey hazırlamıştım.Hikaye kitabını renkli fotokobi yapıp mukavva kağıtlarına yapıştırmıştım.Üzerini şeffaf koli bandıyla kaplayıp korunaklı bir hale getirdikten sonra kenarlarına siyah elektrik bandıyla çerçeve yapmıştım.Boyutları büyük boy resim kağıtları kadardı.Arkasına da hikayenin anlatımı ve o hikayeyle ilgili sorular yapıştırmıştım.Kızımın çok ilgisini çekmişti.Artık bu kitaplardan alırım bende.Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir tavsiye yine canım teşekkürler , listeye eklendi;)

    YanıtlaSil
  4. Ozel egitim anaokulu icin de kullanilabilecek gibi mi? Okula bi egitim seti alicaz ama kararsiz kaldim bu guzel gibi

    YanıtlaSil