30 Mayıs 2014 Cuma

Çocuklar İçin Cinsel Eğitim Öyküleri Kitabı


Çocuklar için Cinsel Eğitim Öyküleri Kitabı Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik tarafından yazılmış. İki adet öykü içeriyor vücudumu tanıyorum ve dünyaya geliyorum.Önce şunu belirteyim,  ben bu kitaptaki bir kısım fotoğrafları kapattım ve bazı kısımları  sansürlü olarak kızıma anlattım.


Konu farklı iki cinsiyette iki çocuğun vücutları ile ilgili sordukları sorularla başlıyor. Birbirlerine vücutları ile ilgili sorular soruyorlar , bunu anneleri duyuyor ve vücutlarını anlatmaya başlıyor. Yalnız bu soruyu sorarken oğlan pantolonunu indirmiş ve kilodunu gösteren bir resimle işe başlanmış. :(((


 Çocuğa cinsel organlarının özel yerler olduğu ve kimseye göstermemeleri gerektiği kitapta belirtiliyor. Fotoğraf olarak da anne ve babanın çıplak fotoğrafları da var. Çocukta cinsel eğitim ile ilgili bir kitap diye düşündük aşdık , ama tam istenileni vermedi bize.


Dünyaya geliyorum kısmında çocuklar dünyaya nasıl geldiklerini anlatıyor. Bu süreçte, birbirlerini  Zöperek çok özel bir gece geçirdikleri, yumurta ile spermin birleştiği var. Zigotun  oluştuğu hali, bunun birinin anneden birinin babadan geldiği anlatılmış.



 Kitap bence fazla ayrıntıya girmiş ve hitap ettiği yaş grubu için erken olan cinsel bilgiler içeriyor. Fotoğraflardan da anlaşılıyordur sanırım.



Doğum olayı da anlatılmış. Annenin ıkınarak bebeği  dışarı çıkardığı bölüm var. Aslında bana bu kitap çocuklar için değil , ergenler için gibi geldi. Bir çocuğun ıkınmakla ne işi var diye aklımdan geçirdim. Ama tabi ben uzman değilim.


Çocuğuma cinsel eğitim için aldım, Ilitürasyon şekline bakınca  4-5 yaş gibi geldi. Kitabın  isminin başına çocuklar için yazınca böyle anlaşılıyor. Ancak ben bu kitabı çok fazla ayrıntılı buldum. Kızların pipisi olumu diye sorabilecek yaştaki bir çocuğa ıkınmayı yada spermi anlatmak gerçek hayatla çelişiyor diye düşünüyorum. Kızımda çok sevmedi bu kitabı, aslında ben de. Mutlu kalın...

13 yorum:

  1. Bence de çocuğun çok özel gece geçirildiğini, sperm ile yumurtanın birleşmesini, ıkınmayı bilmesine gerek yok. Çocuk sonra "anneee sperm ne yumurta ne" diye sorar bir de bence.

    YanıtlaSil
  2. Üç sene önce bir gün Bilgiç yanıma geldi heyecanla, "Aaa anneee ben anne ile baba öpüşünce bebek oluyor sanıyordum meğer sıkı sıkı sarılınca alttan oluyormuş" dedi.. Ha ha ha, gülsem mi ağlasam mı bilemedim o an:-) Meğer bizimki kitaplarından birinde okuyup hatmetmiş , sanırım insanla ilgili bir mini ansiklopediydi.. Dokuz yaşında bu eğitim bitmiş oldu bizde böylece. Eh şikayetçi değilim doğrusu:-) ( Sıkı sıkı sarılınca ne olduğunu ne ben sorduuum ne o :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşadığın şoku tahmin edebilirum. O zamanlar gelince ben ne yapacağım bakalım

      Sil
  3. Bana da fazla detaylı geldi.. Benim bildiğim fazla detaya girmeden kafa karıştırmadan basit anlatımın doğru olduğuydu..yani pedagoglardan öyle okumuştum..
    Teşekkürler böyle detaylı kitap anlatımı yaptığınız için..

    YanıtlaSil
  4. pek uygun değilmiş gerçekten canım ,bende bu ara bu tarz kitaplara bakıyorum fikirlerin çok faydalı oluyor sağol canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygucuğum sen de bulduğun yenileri paylaşırsan sevinirim

      Sil
  5. Herkese merhaba,
    tesadüfen rastladığım bu sayfada yazılanları okuyunca kitabın yazarı olarak bir iki şey de ben yazmak istedim. Düşünceleriniz benim için çok kıymetli ancak bazı konularda bizim de kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Ben bir psikolog aynı zamanda cinsel terapistim ve bizim ülkemizde cinselliğin kocamaaann bir tabu olması pek çoğumuzun cinsel sorunlarla yaşamasına neden oluyor. Hatta yapılan bir araştırma ülkemizde yaşayan erkeklerin %70'nin kadınların ise %80'ninin cinsel sorun yaşadığını gösteriyor sebebi malum cinselliğin konuşulmasının dahi ayıp, yasak, günah oluşu ve de eğitiminin verilmemesi. Bir psikolog ve bir anne olarak son 6 yıldır il il, okul okul dolaşarak ebeveynlere çocuklarına cinsel eğitimi nasıl vermeleri gerektiğini anlatıyorum. Okuduğunuz "Çocuklar için Cinsel Eğitim Öyküleri" kitabı da bu çalışmaların bir ürünü olarak ortaya çıktı. 3 yaşından itibaren çocuklarımıza cinsel eğitim vermeye başlamalıyız elbette ki anlayacağı kadar ancak bu yaştaki bir çocuğun çıplak bir insan resmini görmesinde hiç bir sakınca olamaz hatta tam tersi merak duygusunu giderdiği için cinsel içerikli oyunlara ihtiyaç duymayacaktır. Çocuklarımızı cinsel istismardan dahi korumanın tek yolu sağlıklı bir cinsel eğitim vermek ve cinselliğin konuşulabildiği bir anne-baba olmaktır. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. eğer sormak istediğiniz şeyler varsa bana yasamyanardag@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuzu okumak ve mesaj yazmanız beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim 6 yıllık emek..... Çok korkuyorum kuzuların kötü insanlarla karşılaşmasından. Aklıma takılan pek çok şey var. Size kesinlikle mail atarak pek çok soru sormak istiyorum.Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için de teşekkürler sevgilerimle :))

      Sil
  6. 4 çocuğum var 3 erkek en küçük bi kızım kızım 6 aylık küçük oğlum 4- 5 yaşında ona bu kitabı aldım okudum anlattım önce bi sorguladı ama çok iyi anladı. Sonra hepsine beraber okudum sorduk cevapladık konuştuk bence çok uygun eğer açıklamayı biliyorsanız çok uygun ve güzel bi kitap.

    YanıtlaSil