22 Nisan 2014 Salı

Waldorf Yöntemine Göre Çocuk Kitabı

                  

Bir süredir Waldorf yöntemini araştırıyorum. Waldorf yöntemi ile ilgili 2 tane kitap okudum. Biraz da internetten makale karıştırıyorum. Yakında iki kitabı paylaşacağım. 
Waldorf yönteminde çocuk kitaplarının resimsiz olması istenir. Okuyan kişi de mümkün olduğunca vurguları kullanmaz. Ses tonunun bile çocuğun hayal gücüne ket vuracağına inanılır.
Waldorf yönteminde masallar önemlidir. Masal okumak da öyle. Ben de bir süredir daha çok dikkat ediyorum masal okumaya. 
Bu gün migros un %50 indirim kampanyasından bu kitabı aldım.Adı ' En güzel Ezop Masalları ' İri yazılı ve çok güzel. En güzel Ezop Masalları kitabını almayı düşünen anneler olursa öneririm. Özellikle 3 yaş ve üstü için. Masallar fazla uzun değil ve konu sonunda bir ders var. Yakamoz yayınlarından. 5 TL civarı fiyatı var.Waldorf yöntemine de uygun resimsiz. Mutlu kalın...




5 yorum:

  1. Her güne bir masal adlı kitabımız vardı bizim, her akşam okurduk bir tane. Masallar kısaydı,çocuklar çok seviyorlardı:-)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir konuya yelken açmışsın, deneyimlerini paylaşmanı bekliyorum, google'a ben de bir bakayım:)

    YanıtlaSil
  3. Ahh ahhh az masal okumadım her uyku öncesi. Artık kitaplar yetmezdi ben masal uydurmaya başlardım. İleriki yaşlarda çocugun kitabi sevmesine çok faydası oluyor küçükken masal anlatilmasinin. Artık bir kitap kurdu oldu oğluşum. :)

    YanıtlaSil