14 Nisan 2014 Pazartesi

Japon Kiraz Ağacı Sakura

                 

Kızım geçen hafta sakura (japon kiraz çiçeği) etkinliği yaptık. İlk bahar etkinliklerimize en yakışanı bu olur diye düşündük. Kiraz çiçeklerini ben de kızım da çok seviyor. Japonyada sakuara festivali var. Günün birinde inşallah Japonya ya gideriz ve o festivale katılabiliriz. Neler kullandık etkinliğimizde; Farklı renkte graphon kağıdı, el işi kağıdı, A4 kağıdı ve tutkal.

                       




Önce pastel boya ile kiraz ağacının gövdesini boyadık. Biri kızımın biri oğlumun. İki adetle kiraz ağacı yapımına başladık.


Graphon kağıtlarını avuç içi  büyüklüğünde kestik ve onları tek tek yuvarladık. Kas gelişimi için yuvarlama ve top haline getirmenin iyi bir etkinlik olacağını düşünüyorum.



Bırakın bazı graphon kağıtları az yuvarlanmış, bazıları çok yuvarlanmış olsun. Tüm kiraz ağacı çiçekleri aynı şekilde mi. Kimi önce açmış,  kimi yeni açıyor : ))


Tutkalları A4 de sürmek de dahil neredeyse tüm etkinliği kızım yönetti. Kardeşinin etkinliği dahil. montessoride  büyüğün küçüğe birşey öğretimi  ve çocuk öğretmen kavramı iyice oturmaya başladı.

Ağacın köklerine yeşil graphon kağıtları ile çimenler, otlar yapıştırdık. Pastel boya ile boyadıkları yerler baktık cılız , mutsuz kaldı. Bizde el işi kağıtları ile gövde yapmaya karar verdik.



Etkinliğimiz böylece sona erdi. Buzdolabının üstündeki  hayvanlı böcekli magnetlerle ağacımızı süsledik. A4 yerine biraz büyük kartona yapsaydım tam ağaç olurdu dedim ama yok, kızım biraz daha graphon kağıdı yuvarlayacak sabrı yoktu baktım. Tam zamanında etkinliği sonlandırmışız.



Sakura çiçeklerinin orjinal resimlerini Sevgili Handan paylaştı bugün. Harika sakura fotoğrafları için handanın bloğuna tık tık



Sakuralara Candan Erçetin'in' bahar 'isimli şarkısı dilime  dolaştı Sevgili Handan'ın paylaştığı resimlere bakarken.Bu şarkı özellikle sevgili Handana : )).Handannn...İstooop... Mutlu kalın...
Candan Erçetin - Bahar - Dailymotion video

14 yorum:

  1. İstoop:-) Şarkıyı keyifle dinledim, teşekkür ederim Nihalcim:-)

    Çocukların elinden çıkanlar da çok güzel olmuş, severim ben onları :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler asıl fotoğraflar için teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  2. ne güzel olmuş, ağacın renklerine bayıldım, pembeler müthiş :) birde iyiki gövdeyi de kaplamışsınız daha güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sakura ne güzel, bende bayılıyorum şeker pembesine

      Sil
  3. merhaba..
    Handanın bloğundaki fotoğrafları görünce ben bu çiçeklerin ismini biliyorum dedim ama hatırlayamadım..Google da bulamadım..Tam içim içimi yerken sizin yazınız gözüme çarptı..Sakura değil mi..Çok cici olmuş elinize sağlık:):)

    YanıtlaSil
  4. Biz daha bu aşamalara gelemedik :)
    Bu arada mimi hala yapamadım ama en kısa zamanda yayınlayacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Selam:) Çok güzel olmuş, o çiçekleri ben de çok severim:) Umarım bir gün ailece gidersiniz:) Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temennin için çook teşekkürler canım inşallah

      Sil
  6. etkinliğin hakkını vermiş kuzular,ne hoş bir ağaç olmuş öyle.ellerinize sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. İçim açılıyor bu faliyete baktıkça ellerine sağlık kuzuların canım

    YanıtlaSil