4 Mart 2014 Salı

Yaprak Baskısı ve Makarna boyama


Sulu boya ile yapılan etkinlikler serisinden bir seri. Sulu boya ile yaprak baskısı ve makarna boyama. Gerçi etkinliklerin büyük bir kısmı akrilik boya ile  oldu. Akrilik boya sulu boyaya göre daha belirgin ve güzel resimler veriyor. Sulu boya ile ilgili diğer etkinlikleri merak ederseniz buraya tık



Bahçemizden topladığımız yaprakları inceledik ve yaprakların büyüklüklerine göre sınıflamamızı yaptık. Kozalak da inceledik. En dıştaki de tropikal bir yaprak kurusu.


Sonra yaprakları boyamaya başladık. Kızım özenle boyadı. Oğliş uyurken bir etkinliğimiz daha. Oğliş için biraz erken diye düşündük. Yaprakları tek tek boyadı ve bastırdı. Arada yaprakları yıkadım kızım net görsün diye.




Sonra makarna baskısına geçtik. Biraz makarna baskısı yaptı sonra boyadı. Kurutmaya koyduk. Makarnayı pipete takıp boyadık.




İkimizin de elini boyadı. Elimizin hem içinin hem dışının baskısını yaptık. Hiç aklıma gelmemişti el dışı baskısı. Ne diyeyim, o da güzel oluyormuş ama uygulaması zor oluyor.



Kızım sonra hızını almayıp ellerimizi boyadı. Böylece el baskısı, makarna baskısı, makarna boyası ve yaprak baskısı hepsi bir etkinlikte bitmiş oldu. Oğliş uyanmadan etkinlik sonlandırılıp ortalık toplanmış oldu.


9 yorum:

  1. Bu yaprak baskıdan şöyle birşey de yapılabilir:-)
    http://metebilge.blogspot.com.tr/2011/12/daha-bitmedi-ama-dayanamadm.html

    Bir de aklıma geldi, elimizde pastel boyalar ve kâğıtlarla ağaçların gövdelerinin izlerini çıkartmıştık kâğıda, eğlenceliydi. Bulabilirsem linkini veririm:-)

    Sizin yaptığınız da tam çerçevelik olmuş:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım harika fikir . Verdiğin linkteki, fikir harika.

      Sil
  2. Baskı çalışmaları çok eğlenceli oluyor çocuklar için,sizin etkinliğiniz de çok güzel olmuş,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. ne hoş olmuş çalışmanız canım,ellerinize sağlıkkk

    YanıtlaSil
  4. ben de öğrencilerimle ve kızımla da yapıyorum, çok eğlenceli:)

    YanıtlaSil
  5. m@karna baskisi nasil yapilacak acil

    YanıtlaSil