25 Mart 2014 Salı

Dünya Su Günü nde Çocuklar İçin Montessori Etkinliği


Dünya Su Günü, 1992 yılında Rio de Janeiro'da Çevre ve Kalkınma (UNCED) Birleşmiş Milletler Konferansı ile başlayan bir girişim. 2005 ve 2015 yılları arası  on yılı kapsayan süre  " Temiz Su için Uluslararası Mücadele Zamanı " seçildi. Bu faaliyetlerin yapısına bakınca, Montessori için uygun olduğu görülmekte idi.NAMC North American Montessori Center Montessori teacher training da buna benzer bir etkinlik gördüm.
Orada kirli suyu temizlemek için kahve filtreli bir etkinlik vardı. Oradan benim aklıma daha basit olan göllerin nasıl oluştuğu ve temiz suyun temiz çevre ile olacağı bu etkinliği yaptık.



 Pamuk ve çam dalı ile toprak zemin yaptık. Su dökülünce toprak suyu emdi. Sonra su akarak gölü oluşturdu. Temiz sudan temiz göl oldu. Sonra biraz çaylı su hazırladık. Bunu da toprağa döktük ve kirli atık su gölümüzü ve toprağımızı kirletti. Böylelikle ' temiz su için temiz çevre ' kavramını da vermeye çalıştım. Montessori etkinliğini böyle gerçekleştirmiş olduk. Mutlu kalın..

Bu da anneler için eğlenceli dünya su günü şarkısı :(çocuklarla izlemeye bence uygun değil)






http://montessoritraining.blogspot.com.tr/2010/03/world-water-day-2010-march-22.html#.Uy6xTfl_uPM Da geçen dünya su gününde montessori öğretmenlerine ve ebeveynlerine yardımcı olacak siteler

8 yorum:

  1. çok beğendim ben bu etkinliği,neden bizim çocukluğumuzda yoktu ki böyle şeyler...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir etkinlik olmuş. Eline sağlık .

    YanıtlaSil
  3. ne kadar anlamlı ve değerli bir etkinlik canım,böyle duyarlılığına bayılıyorum..

    YanıtlaSil