19 Şubat 2014 Çarşamba

Tütü yada Pettitütü Yapımı

Gerekli Malzemeler: Tül, Kurdele, Lastik, Makas ve Mezru. Malzemeler basit ve kolay. 2 yaşındaki bir çocuğa 25*2: 50 cm boy yetiyor. Kristal tül alırsanız 150 cm en var 2-2.5 metre boy alırsanız yeterli oluyor (benim zevkime göre tabi isteyen daha kabarık yada daha az kabarık yapabilir.

Ben 4 yaşımdaki kızım için 40.*2:80 cm den 3.2 metre kullandım. Tütüsü biraz uzun oldu düzleştirmek için ucunu kesince bayağı kısaldı. ÖZETLE KRİSTAL TÜL İÇİN EBAT:YAPMAK İSTEDİĞİNİZ UZUNLUK ÇARPI 2 ÇARPI 4 OLACAK. Benim ölçüm bu.

Çiçekçi tülünde de aynı ölçüyü kullandım.İki tülü karşılaştırdığım resim aşağıda karşılaştırma yazısı için buraya tık tık

Yaklaşık 40-45 cm lik bir lastiğin üzerine düğme diktim ve lastiğe delikler açtım düğmeler geçebilsin diye bu sayede kızım büyüse yada kilo alsa da genişletip kullanayım diye.
Resim yazısı ekle


Aslında  çok da gerekli  değil şimdi düşünüyorum ama çok zaman alıyor ve uğraştırıyor. Çocuğun beli genişlerse kesip yeni lastiğe tülleri takabilirim. Zaten diğer yaptığım tütülere bu işlemi yapmadım yalnızca bir tanesine yaptım.

Plastik pet şişeye geçirdim ve alttan geçirerek düğüm attım. Önemli olan hep yönde geçirmek bir kere alttan ise hep alttan geçecek. Petitütü yaptığınızda ucuna istediğiniz büyüklükte tül yada kurdele bağlıyorsunuz. Tülü ikiye katlayıp lastiğin altından geçirdim. Sonra tülün uç kısmından tutup, lastiğe yakın olan baş  kısmının içinden geçirdim. Ben  su şişesinde bu işlemi yaptım. Sandalyeye de bağlanabilir.



Sonra içinden kurdele geçirdim. Bu tütüyü 5 pembe 12 beyaz şeklinde iki renkli yaptım.


Uçlarını kestim ve düzelttim. Beldeki kurdelesini çıkardım.Yapacağım kurdeleli badi ile çok karmaşık görüntü oluşturmasın diye

Slikonla kurdeleyi yapıştırdım. Üstteki kristal tül , alttaki çiçekçi tülü.İkisinin de havası farklı bence


Keserken de resimdeki gibi iğne ile kaymasın diye iyice tutturarak kestim katladım ve kristal tülü 15 cm ara ile kestim. Çiçekçi tülünü 11 cm ara ile kestim. Sonra tek tek açıp lastiğe takması kalıyor.




( 5 kat olunca çok kabarık oluyor yukarıdaki gibi. Ben içinden tül çıkardım 4 kata düşürdüm . Daha iyi oldu.Yani kabarık olursa içinden bağladığınız tülü çıkarabilirsiniz.) Mutlu kalın...

14 yorum:

  1. Ayy çok güzel harikasın Nihal yaa sen.Çok yakışmış prensese.Ben de istiyorum kızlarımaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göndereyim yapayımda Şuleciğim. Adresi gönder hemen : )

      Sil
  2. Süper olmuş. Ellerine sağlık. Blogun genç anneler için öyle yararlı bilgilerle dolu ki, anne adayları mutlaka bilmeli bu blogu. Tanıtımını yapacağım. Biri anneanne olarak da sayende çok şey öğreniyorum. Bizim zamanımızda böyle bilgilere ulaşmak neredeyse imkansızdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah sevgili meslektaşım. Sizin gibi bir duayenden bu sözleri okumak beni çok mutlu etti : )

      Sil
  3. ellerinize sağlık çok hoş olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  4. cok güzell olmuşş:)elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Çok cici olmuş,elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  6. merhaba, bende böyle tütü yaptım,birde normal tütü. Ancak uçları karışıyor, birbirine yapışıyor, kıvrılıyor. Bunun için bir öneriniz var mı? Tşk.

    YanıtlaSil
  7. tatlım kristal tül mü yoksa bu bebek kapısı falan süslenn tüllerden mi

    YanıtlaSil