24 Şubat 2014 Pazartesi

Kızımın Doğum Günü İçin Barbie Bebek Pastası


Kızımın doğum günü için barbie bebek pastası yaptım. Benim pastalarım hep aceleye geliyor. Bu da onlardan biri oldu. 10.30 da pasta yapmaya başlayabildim.  12.30 da doğum günü vardı. Ancak kılı kılına yetişti. Kreması çoook zor soğudu ve  zaman aldı. Gerçi bunu yazmamda zaman aldı. Doğum günü 27 Ocak : ))



Önce barbie bebeği iyice yıkadım ve belinden itibaren steç film ile kapladım. Sonra pandispanya hamuru hazırladım. Benim tarifim: 
  • 4 yumurta 4 fincan şeker 4 fincan un 2 çorba kaşığı su 1 paket yumurta 1 portakal kabuğu rendesi pişireceğim kabın yapısına göre miktarı arttırıyor yada azaltıyorum. Mesela düz bir fırın tepsisi için 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 2.4 kaşık su 1 paket vanilya 1 portakal kabuğu rendesi gibi.


Kekleri pişirdim. Pandispanya hazırlayıp üst üste koyunca çok düzgün bir pasta olma şansı yüksek. Planım o idi ama benim zamanım olmayınca bir düz bir de şekilli kek yaptım. Kremayı hazırladım. Pandispanyaları üst üste koydum aralara krema üstüne şeker hamuru kapladım. barbie bebeğin üst kısmı için kalp şeklindeki kurabiye hamuru kalıbı  ile şeker hamurundan kestiğim parçayı kullandım. geri kalanı da birkaç kubatla süs yaptım.
( Barbie bebeği şeker hamuru ile kaplamadan önce pastanın ortasına yerleştirdim ) Pastanın pandispanyaları üst üste koyulursa daha düzgün yüzeyli olacağına eminim.
Pastanın kaymasını engellemk için tahta kurabiye şişleri şeker hamuru ile kaplamadan önce aralara sapladım. Bu sayede pasta sabitlendi ve barbie bebek de eteği de kaymadı. Pastayı dilimleyip dağıtırken bu tahta şişleri çıkardım. Sıra ile.

13 yorum:

  1. Bu pasta süsleme işinde kek üzerine bonibon dizmekten öteye gidemedim ne yazık ki:-) Ellerine sağlık, harika gözüküyor:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merak sarmamışsındır mutlaka. Senin elinden hiç bir şey kaçmaz

      Sil
  2. sofra da pasta da harika görünüyor :) Barbie bebeğe şeker hamurundan kıyafet bile yapmışsın yaa bayıldım :)

    YanıtlaSil
  3. bende bu postu bekliyordum merakla :) çok güzel olmuş pasta :) nice yıllarınız olsun bereberce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitanem senin gibi bir pasta uzmanından bu sözleri duymak çok güzel. : )

      Sil
  4. Nihalcim,ellerine emeklerine sağlık canım.Daha ne olsun o kadar kısa sürede bu pastayı ortaya çıkarman bile büyük başarı bence.Masa ve hazırlıklarında oldukça güzel görünüyor.Benim büyük kızımın doğum günü de 19 Martta.O da barbie'li pasta istiyor.Yapıcam bakalım ortaya ne çıkacak :) krem şanti süslemeli düşünüyorum,bakalım hayırlısı.
    Tatlı kızının doğum günü kutlu olsun.Rabbim hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim çok teşekkürler. Oğlişin gece dişi tuttu uyutmadı. Gündüz biraz sızdı da yapabildim. Krem şantili hatika olur ne güzel düşünmüşsün. Hiç aklıma gelmedi. Biz kızımın oyun hamurundan barbie bebek süsleme setinde yaptığımız modelleden yaptık. Güzel temennilerin için teşekkürler

      Sil
  5. çok teşekkürler esracığım. Biz kızımla barbie bebek süslemesi oyun hamurundan yapıyorduk ordan fikir aklımıza geldi. Geçen gün baktım fikri ben bulmamışım internette yapım videoları bile varmış.

    YanıtlaSil
  6. Nice mutlu huzurlu sağlıklı senelere:)pasta süper olmuş,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. o kadar kısa sürede hem de iki çocukla:)helal olsun canım,ellerine emeğine sağlık çok hoş görünüyorrr

    YanıtlaSil