5 Şubat 2014 Çarşamba

Gebelikte ( Hamileleikte) Kaşıntı, Çatlaklar ve Tedavisi

                              

Hamile iken benim çok kaşıntım oldu. Zayıf bir hamile idim ama iki gebeliğimde de bacaklarım, karnım çok kaşındı. Sağ olsun Plastik Cerrah olan arkadaşımız bize bir karışım önerdi. Ve de uyardı 'kaşıma her gün düzenli olarak  kremi sür. Hatta 4. aydan itibaren sürmeye başla . Hem rahatlatır hem de gebelik çatlakları olmaz.' Uyarısını dinledim ve mümkün olduğunca düzenli kullandım. Hatta unuttuğum günlerde kaşıntıdan hatırladım.  Bebişten sonra gebelik çatlaklarım olmadı. Karnım da kesin gebelik çatlakları olur diyordum. Çünkü bezelye yutmuş bir solucan gibi gebeliğim geçti : ) Çok şükür gebeliğe bağlı çatlaklarım olmadı. Ben de dün sevgili Nesrin'in gebelik kaşıntıları olduğu ile ilgili yazıyı okuyunca aklıma kullandığım formülü paylaşmak geldi.
Hazırlanan doğal çözüm kremde neler var
  • 20 gram kakao yağı (sıvı olanı)
  • 10 gram susam yağı
  • 30 gram zeytin yağı
  • 5 gram gül yağı
  • 5 gram kantaron yağı
Formül bu. Bu formül yüksek oranda E vitamini İhtiva ediyor. Rahatlatıyor. Bu gebelik kremini bacaklara karna sırta sürebilirsiniz. Kaşınmaya başlamadan sabahları sürerseniz akşama kadar rahat ediyorsunuz. Tavsiye ederim bende işe yaradı.. Kaşırsanız, kaşıdığınız yerler çatlak olarak size geri dönüyor. Bir de bol bol su içerseniz kaşıntınız azalıyor.Tabi mutlaka doktorunuza kaşıntınızdan bahsedin.Altından başka bir şey çıkmasın.

                                 

Doğuma giderken yanınıza alınacaklarla ve gebelikle ilgili ufak tavsiyeler içeren yazılar için buraya tık tık Mutlu kalın...

10 yorum:

  1. Ahh önceden görecektim bunları, bacakları kurtarırız belki de karnım çoktan harita halini aldı. Kakao, e vitamini içeren kremleri sürdüm ama faydası olmadı. Hala da sürüyorum en azından göğsüme kadar çıkmaz diye ama bakalım. Biraz da cildin yapısı ile ilgili galiba, okuduğum kaynaklarda hep çatlakları önlemenin kesin bir yolu olmadığı yazıyordu. Zaten kremlerin üzerinde de çatlakları önler değil de çatlakların görünümünü azaltır vb ibareler var. Yine de ne kadar azalsa o kadar iyi deyip sürmek lazım:)
    Yine de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım geçer yada hafifler kaşıntı. Bende çok işe yaramıştı. Kantaronun yara iyileştirici etkisi de var. Belki yerleşmemiş taze çatlaklarda işe yarar.

      Sil
  2. Bir de hamileyken bol bol su içmek gerek. Cildin nem seviyesini ve esneme kabiliyetini arttırmak için. Aksi halde kurumuş toprak gibi pıtır pıtır çatlıyor deri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bol su çocuğun sağlıklı gelişimi için de iyi sevgili meslektaşım : ))

      Sil
  3. bende ilk hamileliğimde kakao yağı ve badem yağını karıştırıp kullanmıştım bu sefer de bunu deneyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tam zamanı karnın daha iyice büyümedi değil mi

      Sil
  4. ay keşke daha önce görseydim bu yazıyı :( kızımda hiç karnım çatlamadı bunda oldukça büyük karnım ve aşırı derecede kaşınıyor krem ,yağ ne bulduysam sürüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kaşıma ve asla geç değil. bence bir an önce aktarına hazırlattır ve kullan maliyeli 20 -30 lira arası

      Sil