11 Şubat 2014 Salı

Bambino mio Yıkanabilir Bebek Bezi

Bambino mio yıkanabilir bebek bezini kullandım. Onunla ilgili deneyimlerim neler, bambino mionun emiciliği, sızdırması nasıl? Rahat kullanılıyor mu? Yıkanınca lekeleri çıkıyor mu? Hızlı kuruyor mu? Dışarı çıkınca beni yarı yolda bırakıyor mu? Daha pek çok açıdan ürüne bakıp paylaşmak istedim. Daha önce Fuzzibunz ve  Babyneo yu bol bol kullanmış bir anne olarak bu bezle ilgili deneyimlerimi şöyle özetleyebilirim.' ' Çok iyi bir bez '


Bambino mio yu hem mio lineerle birlikte hemde lineer bezsiz kullandım. Lineer bezle kullanım rahatlık.
Kullanım deneyimi yazım için buraya tık tık. Özellikle dışarı çıkarken. Tuvalette de çözülebilen bir bez olduğu için gittiğiniz restoranın tuvaletine atıp, sifonu çekiyorsunuz. Özellikle çocuğunuz ile alışveriş merkezine çıktıysanız ve yıkanabilir bebek bezi kullanan bir anne iseniz lineer bez büyük yardımcı.



Sağdaki bambino mio yıkanabilir bebek bezi soldaki fuzzibunz yıkanabilir bebek bezi. Çocuğun altında geniş olduğu için birikir mi dedim, birikmedi.Oğliş gayet rahat kullandı. Özellikle tombiliş bebekler bambino mio yıkanabilir bebek bezi ile çok rahat edecekler bence. Oğlişde belde iz yapmadı.

Hatta 4 yaşına gelen kızıma bir denedim zorlanmadan giydirebildim. Kızım yaklaşık 20 kilo ve 20 kiloluk bir bebekte  rahatlıkla kullanabilirsiniz.(30 aylık iken %97 lik percentilde olup 18-19 kilo olan ve bezi bırakmayan çocuklarda rahatlıkla kullanabilirsiniz) Bambino mio  doğumdan itibaren kullanabiliyor. Altta çıt çıt sistemi var, genişlikler o sistemle ayarlanıyor. Yaşa ve kiloya göre altı ayarlıyorsunuz. Bel kısmında ise cırtcırt  var. Rahat rahat beli istediğiniz genişlikte ayarlıyorsunuz. İç dokusu da yumuşacık.


Ped alt beze dikili halde. Bu kaymayı engelliyor. Bezi alt kısma yerleştiriyorsunuz Çocuk kullandıktan sonra resimde de görülen ipten pedi çekerek  makineye atıyorsunuz.Kaymaması avantaj bez belli bir yerde toplanmıyor.

Gece ve gündüz pek çok şartta denedim sızdırmadı. Oğliş çok su tükettiği zamanlarda, dışarıda araba kullanırken hemen bezi değiştiremediğim zamanlarda, sulu kakalar zamanlarında. İyi bir ürün. Kullanırken fark ediyorsunuz.
Yıkanabilir bebek bezlerinde yıkama prensipleri hep aynı; kakalı olanları önce normal deterjanla kısa proğramda ayrı yıka,  sonra uzun proğramda 50-60 'C derecede hepsini yıka. Tertemiz ve lekesiz. Üstelik hazır bezlerin kimyasallarından uzak mis gibi çamaşırlar. Kurutmak için askıda, kalarifer üzerinde yada kurutma makinesinde çok yüksek olmayan sıcakölıkta. Yıkanabilir bebek bezlerini yaklaşık 1.5 yıldır kurutma makinesinde kurutuyorum ya- kış. Hiç birşey olmadı. Yazın askıda 1-1.5  saatte kuruyor assam zaten. Yıkanabilir bebek bezini kullanırken hem çocuklarım için sağlıklı olanı tercih ettiğimi biliyorum hem de doğa için doğru şeyler yaptığımı biliyorum. Maliyet avantajı da cabası(maliyet analizi için buraya tık tık)
Bambino mio nun menşei İngiltere. Bir sürü ödül almış ve bunu hak ediyor. Yakında fuzzibunz, bambino mio ve babyneo bez karşılaştırması da yapacağım. O zaman avantaj ve dezavantaj karşılaştırmasını da görebiliriz. Mutlu kalın...
O arada bilirsiniz pek firma linki vermem ama konu yıkanabilir bebek bezi olunca dayanamam. Daha fazla şey merak eden varsa bambino mionun facebook adresi https://www.facebook.com/bambinomioturkiye tabii ben de soru varsa bekliyorum : )

24 yorum:

  1. Merhaba;
    ben de 9 aylık kızıma doğduğundan beri, uzun seyahatlar dışında, yıkanabilir bebek bezi kullanıyorum.
    elimde fuzzibunz, alvababy, babyneo ve babynap markaları var.
    ancak son 2 aydır bu bezleri sızdırma sorunu yüzünden kullanamaz hale geldim. ne yaptıysam (2 kat ara bezi kullandım, üstüne babyneo sızdırmaz külot giydirdim, sonuç hüsran. ne yaptıysam bezlerin sızdırmalarına engel olamıyorum.
    aklımda bambino mio denemek var ancak galiba artım cesaret edemiyorum
    bir yandan da kızıma ne zaman hazır bez bağlasam büyük bir suçluluk içimi kemiriyor.
    bana önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Alev hanım. Size birkaç sorum olacak. Öncelikle babyneo da organik bambu mu tercih ettiniz normal yeni nesil mi? Organik bambular çok sağlıklı ama sızdırıyor ben de de sızdırmıştı bir de yıka yıka çok zor lekelerini çıkarabilmiştim. Babynap ın bildiğim kadarıyla yalnızca pamuk ve bambu su var onlar da sızdırma olabilir diye düşünüyorum. ne yazıkki bu iki markanın bambu ve normal pamuklu olanlarının sızdırmaları ile ilgili çok sorun çözümüm yok.
    Ben en dışa özel kilot almıştım o bir nebze engelledi ama yeni nesil gibi olmuyor. Alvababy hiç kullanmadım ne yazık ki o nedenle yorum yazamayacağım.
    Fuzzibunz dan sızdırma ile ilgili birkaç anne şikayetini ifade etti. Ben de de bir iki kez sızdırdı ( benim bezler sızdırmıyor dediğim ve büyük konuştuğum zamanlara denk geldi hep)
    bambino mio da henüz hiç sızdırma problemim olmadı. Bence denemek için bir miktar alın ve deneyin . Memnun kalacağınızı düşünüyorum. Etrafımdaki anneler şunu söylüyorum. Hiç olmazsa gece yıkanabilir bebek bezi bağlayın bebek uyurken. Hiç olmazsa o kadar zaman o kimyasallardan uzak tutun. Zaten bir kullanmaya başlayan devam ediyor. Bence denemekten vaz geçmeyin ve alıp kullanın. alt taban geniş ya sızdırma ihtimali çok düşük diye düşünüyorum. Kullandıktan sonra deneyimlerinizi paylaşma ihtimaliniz olursa çok mutlu olurum. Ben sevdim bambino mio yu. umarım siz de seversiniz ve bebişiniz de rahat ve sağlıklı bir şekilde büyür. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. babyneonun yeni nesil setinden almıştım ama babynap bambu denedim. dediğiniz gibi bambular en sağlıklısı ancak kullanımları çok zor.
    benim asıl derdim gece sızdırmaları. gündüz sızdırdığı zaman hemen üstünü değiştirebiliyorum ancak gece sızdırdığı zaman sabaha kadar ıslak kalıyor çünkü benim kızım kesintisiz 10-11 saat uyuyor. bezini değiştirmeye kalktığım zaman da uyanıyor ve çok huysuzlanıyor.
    ama bambino mio deneyeceğim ve yorumumu burada paylaşacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gece sızdırması çok kötü çok haklısın. Bloğun var mı bulamadım internette. Yoksa burada post olarak gönderirsen yayınlamak isterim. Sevgiler

      Sil
  4. Blogum yok, ama burada post olarak yayınlayacağım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Paylaşımın için teşekkürler canım. Hem bebeği olacak arkadaşlara hem de hala bez kullanan arkadaşlara tavsiye edeceğim.Aynı zamanda bu yayınını facemde duyuracağım.Eğer facen varsa beni takip edebilirsin.Ben yine aynı isimle kullanıyorum.Asyadan Esintiler(Topluluk) grubum var.Beklerim canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba bende kullanmak istiyorum bu bezlerden ve demek için aldım bugün elime ulaştı ama iç kısmındaki bezde etiket var orda %100 polyester yazıyor ve bildiğim kadarı ile bu iyi bişey değil acaba bebeğe temas eden yer mi yoksa dış kılıf mı bilemedim ve çok kararsız kaldım bi bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim 😔😞

    YanıtlaSil
  8. zeynep s. basiran22 Ekim 2014 23:35

    Kizim 9-10 aylik oluncaya kadar elimdeki baby neo bezlerden memnundum. Sonra sizdirmaya başladı. Büyük boyuna geçince de sizdirma devam etti.

    Mesele aslında su; bebekler 9-10 ayliktan sonra bir seferde daha fazla çiş yapmaya başlıyorlar. Ondan önce sık sık ve az az yapiyorlar. Baby neo bezlerin problemi fazla miktarda gelen sıvıyı ilk anda emmemesi. Elinizdeki bezlerde deneyin, suyu damla damla akitirsaniz emecektir. Bardaktan dokerseniz uzerinden kayip gidecektir. Mikrofiber kumasin problemi bu. Kolay temizleniyor, leke kalmiyor ama tazyikli gelen siviyi uzerinden kaydirip akitiyor. Bambu ya da pamuklu kumaşta sizdirma daha azdir diye tahmin ediyorum.

    Mikrofiber kumasin sizdirmasina çare olarak arabezi veya booster denilen ince pedlerin pamuk ya da bambu olanlarından almayi düşünüyorum. Ama Turkiye'de fazla bir seçenek yok. Siz arabezi kullandiginiz icin sizdirma olmuyor diye tahmin ediyorum.

    Son olarak bir soru :) bambino mio'lar da mikrofiber kumaştan mi? Arabezsiz sizdiriyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında baby Neo da Bambu no mio da siz firmaya. Siz firma ile bir görüşün bence sorunu çözecek dift

      Sil
  9. Merhaba bende bu bez araştırmalarının içinde buldum kendimi ve blogunuza eriştim:) Sormak istediğim bambu ve mikrofiber ayrımı? yani iç bezlerimi bu yoksa dış kısmımı. Sızdırıyor diye bahsettiğinizin dışıdamı bambu, sızdırmayan da muşamba gibi olan mikrofiber (normal yeni nesil) olan mı? Bir de iç bezleri yani bebege temas eden kısım neyden oluyor mikrofiber(polyester) mi yoksa bambu mu? Henüz hamileyim konuya yabancıyım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bambu olarak bahsettigim ürünün her yeri bambu. Dışında herhangi bir şey yok. Bez yani. Dolayısı ile özel dış koruma almaz iseniz dışarı sızdırmazlık. Tek dış değil her biri için bir adet ihtiyacınız oluyor ve temizleme Bambu nun daha zor. Mikrofiber olanın içi ve dışı mikrofiber. Yalnız hazır bez lerden farkı emici yüzey dediğimiz bölgede bulunan jel katmandan katkı maddelerinin olmaması. Çok öze hazirl bezleri haricindeki diğer bazı piyasa bezlerinin yapıldığı maddeler nedeni ile erkek çocuklarda meme büyümesi Kuz çocuklarda rahim kanseri riski saptanmış. Ben ikinci çocuğumu da yıkanabilir beyler ile büyüttüm. Hala da kullanıyorum. Yıkanabilir bez lerden çok memnunum. Kullanırken evet ben doğru bir şey yaptım diyorum

      Sil
    2. Cep telefonundan yazdığım için biraz kelime hataları olmuş :)))

      Sil
  10. Merhaba, umarım yorumumu görüp cevaplayabilirsiniz Nihal hanım. 30+4 haftalık hamileyim, sizin de yazdıklarınız ve tavsiyelerinizi dikkate alarak ilk olarak bambino mio bezlerden dört tane sipariş verdim ve bugün elime geçtiler. Kendimce çok iyi araştırma yaptığımı sanıyordum ama meğer çok önemli bir kısmı gözden kaçırmışım. Bezin iç kısmı tamamen polyestermiş ve siz de yazmışsınız ama onu da gözden kaçırmışım,iç pedi dikiliymiş...Doğrusu içim huzursuz oldu, ne yapacağıma da karar veremedim. Bu siparişin yanına üçlü extra pedlerden ve bir de dörtlü pamuklu bezlerden de sipariş vermiştim. Üçlü pedler de polyester :( Nasıl dikkatimden kaçtı anlayamadım. Maalesef üretici firmada mioliner ile ilgili bir sorun var,tedarik edilemiyor, bundan dolayı daha da kaygılıyım. Size bazı sorularım olacak,yanıtlayabilirseniz çok ama çok minnettar kalırım.
    1) Bebeğimin tenine doğrudan polyester bir malzeme değsin istemiyorum.Bunun için iç katman üstüne(yani doğrudan popya değecek olan iç yüzeye) pamuklu kumaştan eksradan bir kat koysam çok mu kalın olur?
    2) dikili olan iç pedi kessem ve sadece bebek bezinin dış kılıfından ve içine kendi hazırladığım pamuklu kumaşlardan kullansam sizce bu sorunu çözmüş olabilir miyim?
    3) Bebeğinizin doğumunda yani hastane için çanta hazırladığınızda bu bezlerden mi götürüp kullandınız yoksa ilk elden çok da sorun olmaz diyerek bir yenidoğan hazır bebek bezi mi kullandınız? Eskiden, hazır bebek bezleri çıkmadan önce bebeği sarıp giydirirlerken ne kullanılıyordu acaba?
    4)Aldığım pamuklu miosoft reusable nappies kumaşların kullanım kılavuzunda yenidoğanlar ve sulu kaka yapan bebekler için mioliner kullanmayınız diyor, o halde yenidoğan için ne yapmalı,bir tavsiyeniz var mı acaba? Siz ne yaptınız böyle durumlarda merak ediyorum.
    5) Dört bebek bezinin yeterli olmayacağının farkındayım, sayıyı doğuma kadar ona çıkarmayı düşünüyordum, sizce on tane yıkanabilir bebek bezi yeterli olur mu?
    6) Acaba diğer bebek bezi markası olan babyneo dan da almalı mıyım? Sizin kullandıklarınızın içinde en iyisi bambino diye diğerlerine hiç bakmadım bile, iç kısmı polyester olmayan, pamuklu yüzeyi olan var mı?

    Bu konularda ne kadar tecrübesiz olduğumu ayrıntıları düşündükçe farkediyorum. Nihal hanım tavsiye ve tecrübelerinize gerçekten çok ihtiyacım var, sorularım size saçma gelebilir kusuruma bakmayın lütfen, bu hayal kırıklığını nasıl rahatlamaya çevirebilirim bilemiyorum, cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size iki parçalı bezi öneririm ama cırt cırt kısmının bacakları çizme sıkıntısı var bilginize.

      Sil
    2. Merhabalar. Acaba sorularınıza geçen zaman içinde nasıl tecrübelerle yanıt buldunuz? 2 yıl geçmiş ama eğer görürseniz cevabınızı beklerim

      Sil
  11. Cırt cırt kısmı bebeğimin bacaklarını çizdi ne yazık ki. İki modelde de aynı sorun var ama One Size modeli biraz daha iyi sanki. Diğer yönlerden iyi. Sıdırma ayda yılda bir oluyor.

    YanıtlaSil
  12. Birşey sorcam size bnde kullanıyorum yikanabilir bez ama sizdiriyor ne yapmaliyim bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bel ayarına bakın ve deterjansız yıkayın temiz iken birkac kez. Bazen deterjan doygunlugu yasanıyor.

      Sil
  13. Bambino mio hepsi bir arada bebek bezlerinden aldım yalnız yenidoğan bebeğe gore çok büyükler ancak 1 aykijk olunca en erken kullanılabilir gibi duruyor ne dersiniz

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar birde MEG BABY deneyin ikizlerimde kullanıyorum ve inanın çok memnunum türk malı

    YanıtlaSil