18 Şubat 2014 Salı

Balondan Dokunma Topları


Balondan dokunma toplarını oğliş 16 aylıkken yaptık ama yeni yayınlayabildim. Bekleyen yazılardan.( Uff 8 ay beklemiş iyimi.) Balon dokunma topları montosseri dokunma keseleri mantığında ama kolay hazırlananı. Dikişe zamanı ve imkanı olmayan ben, ancak bunu yapabildim. Daha doğrusu çocuklarla yapabildik.


Mantık basit,bu etkinlikte  farklı içerikli balonlar hazırlanıyor. Bulgur, nohut, pirinç, ambalaj köpüğü gibi. Sonra bu hazırlanan balonların ağzı bağlanıyor. Oldumu şimdi montessori dokunma keseleri

İşin güzel tarafı bunu büyük oranda çocuğun kendisinin hazırlanması. Bir bakalım 8 ay olmuş bir iki fire haricinde balonlar hala ortalıkta ve hala revaşta. Yalnız bebişlerin diş kaşımasından uzak tutmak gerekiyor. Bizim firelerde diş kaşıma firesi. Bu topları atıyorlar, üzerine basıyorlar ellerinde tutup gezdiriyorlar, yani canlarının istediğini yapıyorlar. Çocuklar balonun olduğu her şeyi seviyor. Mutlu kalın...


12 yorum:

  1. oldu vallahi:) ellerinize sağlık ,biz de içine oyun hamuru doldurup balona farklı şekiller vererek oynamıştık

    YanıtlaSil
  2. Oy severim ellerini onların :-)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok hoş.Onların mutluluğu her şeye değer:)

    YanıtlaSil
  4. süper olmuş :) dikişten anlamayan biri olarak bende düşünüyordum ne yapabilirim diye :) hazır kese almayı bile düşünmüştüm ama bu fikir harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracığım teşekkürler güzel tarafı bebişin yapması

      Sil
  5. Iyiki bloguma yorum biraktinizda blogunuzu tanima firsatim oldu. Anne degilim ama her bayan olasi anne adayidir. Ileride blogunuzun daha cok isime yarayacagindan eminim :))
    Sevgilerimle miniklere opucukler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ben de sizin bloğunuzu keşfettiğim için çok mutluyum

      Sil
  6. bizim bu balonlarda bir kazamız olunca ,unlar kafamızdan geçti Balca'da bende fırıncı çırağına döndük :) siznki süper olmuş;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. Kafalara unlar geçince de ne eğleniyorlar değil mi

      Sil