7 Ocak 2014 Salı

Doğum Günü Kurabiyeleri


Yılbaşında yeğenimin doğum günü vardı. Onun için hayatımın ilk şeker hamurlu kurabiyelerini yaptım. Ne zormuş şeker hamurları ile kurabiyeler yapmak iki küçük çocukla. Oyun hamuru muamelesi yapıyorlar şeker hamuruna. Birazını geceden hazırlamıştım, yaptığım kurabiyeleri  gündüz bizim yaramazlar keşfetti. Gidip gelip aşırdılar.


 Baktım olmuyor doğum gününden önce bir ara teslim ettim kurabiyeleri. Onların fotoğraflarını bulamadım ama yılbaşı ziyafetine az zaman kala bizimkilere alelacele yaptığım kurabiyelerin fotoğrafını çekebildim. İlk tecrübelerim bunlar. Kızımın doğum günü kurabiyeleri için planlar yapmaya başladım. Tema 'prenses' olacak gibi. Kurabiye kalıbı almam lazım. Beni çok iş bekliyor galiba. Ama ne kadarını yapabileceğim bilmiyorum. Mutlu kalın...

12 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar..Hep yapmak istediğim ama cesaret edemediğim bir tür...Afiyetle yersiniz umarım...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ben çok sevdim şeker kyrabiyeleri ile çalışmayı. Çok suık olmasa da çocuklara yedirmeyi, başkalarına giderken hediye olarak yapmayı düşünüyorum

      Sil
  2. eğlenceli ama zaman ve sakinlik isteyen bir iş , bende genelde Emre uyuduğunda yapıyorum pasta çalışmalarını ama alıştı artık mutfağa her girişinde gidip bakıyor bugün neler yaptın anne diye :) pasta hazırlama kısmında ise genelde mutfakta, mikserin sesini duydumu yanımda bitiyor :) Bu arada ilk kurabiyelerin gayet başarılı bence sende ışık var, kızının kurabiyelerini de yaparsın, prenses, peri kızı teması çok sevimli olur :) şöyle elinde yıldızlı çubuğuyla bir peri kızı mesela.

    YanıtlaSil
  3. Ortak beğenilerimiz olduğu bir gerçek fakat yetenekler konusunda tamamiyle yanlızsınız :) kurabiye canavarı yazımda da belirtmiştim bu konudaki hünerlerimi :P Ellerinize sağlık harika olmuş... cok zahmetli görünüyor. Ben yapmış olsam yedirmem kimseye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin kalp şeklindeki ekmek aynı şeyi söylemiyor yeteneğniz ile ilgili

      Sil
  4. İlk tecrübeniz bu ise inanılmaz başarılısınız, diğerlerini düşünemiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok zor iş şeker hamurlu kurabiye yapmak... Seninkiler ilk denemeye göre gayet güzel olmuş. Prenses temasını nasıl uygulayacağını şimdiden merak etmeye başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ama emrenin annesi çok güzel bir fikir verdi onu deneyeceğim başarabilirsem

      Sil
  6. :)ne güzel olmuşlar ellerine sağlık canım,ilk tecrübem diyorsun ama harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil