23 Aralık 2013 Pazartesi

Örüntü Blokları İle Şekiller


Montessori eğitiminde de önemli bir yeri olan örüntü blokları ile çalışma yaptık. Bu sefer hep aynı siteden olmasın dedim, oturdum araştırdım, bakalım hangi siteler var diye, farklı sitelerle bu çalışmaları yapmaya karar verdim. Örüntü blokları ile etkinlik yapan bir kısım siteler var bu yayınımda. Montessori harf çalışması için de kullanılabilecek bir etkinlik örüntü blokları
                                         
Yalnız dikkat edilecek en önemli nokta Türkiye deki ile yurt dışındaki örüntü blokları farklı. Türkiye deki örüntü blokları daha büyük o nedenle  %125 remi çıktı alırken büyütüp öyle çıktı almak.
Bu çok önemli. Benim yazıcım bu kez izin vermedi. 1:1 aldım ve küçük çıktı. Örüntü bloklarım büyük, resmim küçük kaldı. Yani tam anlamıyla üst üste gelmedi. Eski çalışmamızı görmek için buraya tık tık


Kış çalışması için yılbaşı ve kış örüntü blokları kartları çıktısı aldım. Çok güzel resimler var. Daha önce farklı temalı  olanları alıp çalışmıştık. Çok güzel resimler var. Çok seviyorum prekinders  i bir sürü harika şey var.
                                             

Aşağıdaki çam ağacı çalışmasını bu siteden aldık ve kızım çok seviyor çam ağacı çalışmalarını. Daha pek çok kış resmi var.

Harf çalışması için makinglearningfun sitesinden çıktı aldık. Alfabe ve harf çalışmaları için kullanılabilecek tüm harfler var.Kızımla A harfi gibi tanıdığı harfleri çalıştık.  Pattern block cards başlığı altında tüm harfler var.


Sonra Jesica Pattern BlockMats dan araba çıktısı aldık, oğlişle yapmaya çalıştık ama biraz erken olduğunu fark ettim. Biraz bekleyip, sonra bir daha deneyeceğim
                                                car
                                                            
Confessionsofahomeschooler sitesinden 1-20 arası rakamları içeren çıktılardan aldık. Örüntü blokları ile rakam çalışması daha önce yapmadığımız bir çalışma idi.
                                                    19sample
scarecrow pattern block ta korkuluk var. indirmesi için resim üzerinde farklı kaydet yapıp, masa üstüne kaydettim öyle yazdırdım.
                                                        

Activitity resources de sevimli bir tip bulduk. Tek resim var. Ama biz bayıldık. Onu da paylaşayım dedim. Bunu da aynı yolla indirdim, masa üstüne indirip, yazdırdım.
                                                           

Yinede gözdemiz prekinders oldu. Ondan o kadar çok çıktı aldık ki. Örüntü blokları ile çalışma yapmak oğlumun çok sevdiği etkinliklerden biri. Çünkü ablasının yaptıklarını bol bol bozuyor. : ))


 Kızım bu sitelerden bağımsız özgün çalışmayı da seviyorum. Bunları çıktı olarak alıp sonra çıktı almanın iyi yanı neler yapılabileceği konusunda çocuklara fikir vermesi.Kızım örüntü bloklarını çok seviyor. Hatta serbest olarak eklemeler de yapıyor.  Mutlu kalın...



13 yorum:

  1. Ne güzel paylaşımlar bunlar çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel.Bunu hemen değerlendiricez.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir paylaşım olmuş. Kızım birazcık daha büyüsün, bu etkinliklerin hepsini yapacağız inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. oğluşun biraz daha büyüyüp şu örüntü bloklarıyla çalışmak için sabırsızlanıyorum,benim bile ilgimi çekiyor:)çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayra bence yapar gibi. Etkinliklere uyumu iyi görünüyor ne dersin

      Sil
  5. harika çalışmalar olmuş, tangram gibi hazır bunlar değil mi,

    YanıtlaSil
  6. harika çalışmalar ellerinize sağlık.ufaklıklar kaç yaşındaydı acaba bu aktiviteleri yaptığınızda.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir etkinlik:-) Nihalcim benim oğlanlar ne başıboş büyümüsler ya, annelerinin hiç aklına gelmedi böyle şeyler:-)

    YanıtlaSil