22 Aralık 2013 Pazar

O Havuzda Elektriğe Kapılan Bir Çocuk da Olabilirdi

Kocaeli Valiliği: BELLA'NIN ölümüne sebep olan yetkililerin cezalandırılması
Aman dikkat çocuklarımızı parklardaki havuzlara yaklaştırmayalım. 
Haber şöyle:
16 Ağustos 2013 tarihinde Kocaeli Yeni Cuma Parkı’nda Bella ismindeki köpek havanın sıcak olması nedeniyle süs havuzundan su içmek istedi. Kocaeli Yeni Cuma Parkındaki süs havuzunun elektrik aksamındaki kaçak, su içmek isteyen köpeğe elektrik çarpmasına neden oldu. Bir anda elektrik akımına kapılan köpek, sahibi Nurcan Çetinkaya`nın gözleri önünde su dolu süs havuzunun içinde çırpına çırpına can verdi.
Kanımı donduran bu haberi okuyunca aklıma ne geldi biliyor musunuz? Bu resimde köpek yerine küçük bir çocuk olabilirdi. O anne ne yapardı, ne hissederdi? Resimdeki köpek sahibi neler hissetti ? Çok korktum, panikledim ve çok üzüldüm.
(Allah korusun) Benim çocuklarım parklarda , etrafta gezerken havuzlara bakmaya bayılıyorlar. Ya gözümden kaçar, bir an suya elini sokar ve böyle bir şeye maruz kalırsa. Etrafında engel olmayan, çoluğun çocuğun gezdiği bir havuzda elektriğin ne işi var diyesi geliyor insanın. Aman dikkat çocuklarımızı parklardaki havuzlara yaklaştırmayalım. Mümkün olan her yerde bu haberden ve imza kampanyasından bahsedelim mi ne dersiniz, bloğumuzda, facebook da. Belki istenen imza sayısına ulaşılır ve bu konuya gereken hassasiyet gösterilirTek yapmamız gereken yayının altındaki paylaşım linklerine tıklamak yada  yalnızca imza linkini paylaşmak,
 
Dediğim gibi bu konuda imza kampanyası yapılıyor. Bir anne olarak ben destekledim. Eğer siz de desteklemek isterseniz:

12 yorum:

  1. Ben bu haberi izleyeli epey oluyor tabii.Görünce ben de çok üzülmüştüm.Ama şimdi böyle bir kampanya başlatmaları iyi olmuş.Nihalcim.harikasın sen yaa.Hemen katıldım ve imzaladım.Verdiğin bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim ben bu haberi yeni okudum ve çok üzüldüm. Kampanya yapmalarına da ayrıca mutlu oldum. Köpeğin sahibi umarım savcılığa suç duyurusunda da bulunmuştur. O kadar çok üzüldüm ki anlatamam. kadının çaresizliği beni çok üzdü. Nasıl üzülmüştür. Bir canlının ölümünü izlemek çok üzücü.

      Sil
  2. bizim evin tam yanındaki parkta da aynen böyle bir havuz var hep anlatıyorum ama haberi okurken bile yine gerildim ve çok üzüldüm kampanyaya hemen katılıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben de etrafındakileri uyarıyorum, ne kadar üzücü değil mi

      Sil
  3. Yine burasi Türkiye dedirten bir olay.
    Dusunsenize bir sürü cocuk o havuzlara girip yüzüyor bile. Adapazarinda cok sahit oldum buna...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üff Allah korusun canım. Allah herkesin çocuğunu korusun.

      Sil
  4. Allah korusun, lazım değil süs püs, o köpek için de sahibi içinde çok üzüldüm.
    çevre temiz olsun, ağaçlık olsun yeter!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın semacım, lazım değil süs püs. Köpek sahibine o kadar üzüldüm ki. Bnece de ağaç olsun, çevre temiz olsun, sokak hayvanları için ufak su içme alanları olsun, yeter. Başka bir şeye gerek yok.

      Sil
  5. ya benim de hep ödüm kopuyor bu havuzlardan daha önceki yıllarda da olmuştu böyle bir olay ama çocuk bu işte su görünce çıldırıyorlar illa elleyecek :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimkiler de öyle illa elleyecekler . Ödüm patlıyordu o havuzlardan şimdi ne yapacağım bilmiyorum. aslında şu sıralar yaptığım bulunduğum ildeki belediye başkanlarına mail atmak, ilçe ve il belediye başkanına mail atıyorum.

      Sil
  6. off çok kötü oldum gerçekten, resme bakamadım bile. Bir iki defa daha bu olay gerçekleşmişti İstanbul'da da. Orda dediğin gibi bir çocuk bile olabilirdi Allah korusun. Köpeğin sahibine de çok ama çok üzüldüm. Ben Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Valiliğe hemen mail atıyorum konu ile ilgili olarak. Duyarsız kalmamalıyız.

    YanıtlaSil