4 Kasım 2013 Pazartesi

Oyun Hamuru Etkinlikleri ve Oyun hamuru Seçimi


Oyun hamurlarını neredeyse her gün kullanıyoruz. Daha çok dışarı çıktığımda yanımıza almak için hazır oyun hamurlarını kullanırken, şu sıralar evde durmadan hazır oyun hamurları kullanır olduk. Bu oyun hamurları  birde halının üzerine yapışıyor ya, o yüzden hiç sevmiyorum.


Kızım ve oğlum bunlarla oynamayı  çok seviyor. Ben buğday özlü diye let's eğlence diyarı oyun hamuru setini aldım ama bu oyun hamuru ilk etapta biraz yapış yapış, sonra kendini topluyor ama ilk etapta biraz zorlanıyoruz.



Sindrella ya balo elbisesi yapmak da bayağı eğlenceli. Oğliş de seviyor bu etkinlikleri.Ablası ile birlikte yapmaya çalışıyor. Bende küçük kas gelişimini destekleyeceği için onlar oynadıkça mutlu oluyorum.


Kızım 3 yaşına gelene kadar evimize hazır oyun hamuru hiç girmemişti. Özellikle son bir aydır, evde tadilat sonrası, eşyaları yerleştirmeye uğraştığım için,  2 çocukla evde yapmaya hep yetişememeye başladım. Ne yazık ki hazır oyun hamurlarını almaya başladım


Bari kurşunsuz oyun hamurlarından  olanı alayım diye uğraşıyorum. (Hangisi kurşunsuz onu da seçemiyorum. Bir kısım oyun hamurlarının içinde boya içeriği  nedeni ile yüksek oranda kurşun bulunmuştu. Kurşun da deriden çok hızlı emiliyor ve bazı kanser türlerinin tetikleyicisidir.O nedenle korkarak kullanıyorum. .



Yakında doğal oyun hamurlarına tekrar döneceğim. Bu oyun hamuru en doğal görünüyordu. Buğday unundan üretilmiş, antibakteriyel diye aldım ama tabi hiç biri evde yapılanın yerini tutmaz tabi. Neyse mutlu kalın..



6 yorum:

  1. Canım hangi marka bilmiyorum ama organik oyun hamuru varmış bir kreş görüşmesinde söylemişlerdi bir araştırmak lazım.Ben de evdekilerin yapış yapış olmasından muzdaribim,en azından dolaba girip çıkınca öyle oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. organik oyun hamurunu araştıracağım Tuğbacım. Çok teşekkürler

      Sil
  2. ben de kaç kere aldım ama her defasında berbat oldular.Bir an önce atmak için can attım.Ama çocuklarada dayanamıyorum.Yine de bakıyorum bayaa kötü duruma gelirse hiç acımadan atıyorum valla:)

    YanıtlaSil
  3. Biz de nerdeyse her ay oyun hamuru alınıyor. Defne çok seviyor oynamayı ama oyun sonrası kapaklarını kapatmıyor ve hemen kuruyorlar. Play doh alıyoruz biz, o nasıl ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaseminciğim ben şeker hamuru kullanmaya başladım oyun hamuru gibi. En azından oğliş ağzına atsa da sorun olmamamaya başladı.Kurabiyeler yapıyorum. Kurabiye tereyağlı ise neredeyse bir ay bozulmuyor. 2-3 çıkarıyorum yapıyorlar, kaplıyorlar

      Sil