11 Kasım 2013 Pazartesi

Kızım İlk Elma Sirkesini Yaptı



Montessori ev işlerine yardım tam gaz şu sıralar. Bu kapsamda kızım ilk elma sirkesini yaptı. Sebzeleri yıkarken kullandığımız sirkeleri evde kendimiz üretiyoruz. Sebzedeki parazitleri öldürsün diye kullanıyorum. Ben bir önceki sirkeleri  cam şişelere kurmuştum. Bu sefer kabuklarını koyması kızım için kolay olsun, geniş ağızlı diye 5 litrelik pet şişe kullandık. 


 Elma kabuklarını özenle şişeye doldurdu. üzerine tuzunu şekerini attı. Suyunu doldurduk, ağzını kapattı. Sirkeleme işlemi için güneş görmeyen bir yere kaldırdık. 2 gün sonra yavaşça ağzını açıp gazını alacağım. Yoksa patlar. Sonra da elma kabuklarını süzer atarız.





Elmaların içini merak eden varsa onlarda elmalı turta oldu. Hamurunu oğlumla kızım yoğurdu. Kabuklarını kızım sirke yaptı. Bana da elmaları rendeleyip, içini hazırlamak ve pişirmek düştü. Turta çok lezzetliydi çok. Mutlu kalın...

5 yorum:

  1. oo ne güzel bir etkinlik olmuş hem tatlı hem ekşi:) ellerinize sağlık analı kızlı fırtınalar estireceksiz siz:) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim normalde seninkilerin yanına yaklaşmaz ama bu sefer çok güzel oldu. bebiş eli değdi.ustalar özel Bu sefer seni geçtik lezzette. : ))

      Sil
  2. evde sirke yapmayı denememiştim hiç... en kısa zamanda denemeye karar verdim bu yazınızı okuduktan sonra. Çocuklarınızla böyle etkinlikler yaptığınızı görünce daha bi istiyorum sarenin hemen büyümesini :)

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı oldu bende yapayım elmalı turtada en sevdiklerimden birde kuzuların leeri değimiş oh miss afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler fundacığım, aslında enfes oldu galiba

      Sil