1 Kasım 2013 Cuma

Kurabiye Adam Kitabımız ve Etkinliklerimiz


(Bunu bugün yapmadık. Yeni yazabiliyorum.Grip nedeniyle öğleye kadar bitmiştim. Kardeşim sağolsun biraz çorba getirdi içtim iyi geldi, biraz toparladım. Yarına atlatırım inşallah ) Gingerbreadman isimli kitabımızı çok seviyoruz.  Özellikle kızım. Bu kitaptan iki tane var. Biri üç boyutlu. Bu kitaptaki öykü çok basit ve dili sade. ( dili ingilizce ama biz türkçeye çevirip okuyoruz )




Koş, koşabildiğin kadar hızlı koş, ben kurabiye adamım beni yakalayamzsın sözünü çok seviyoruz. dilimize yapışıyor. Kızımın 'Zencefil adam neden tilkiye güvenmiş anne' sorusu benim vermek istediğim mesajla örtüşüyor. Bize yardım teklif eden herkes iyi değildir, tanımadığın kişilere güvenemezsin.


Kurabiyelere zencefil koymadım. Zencefil adam şeklini vermeye çalıştık , kalıp olmayınca doğaçlama bir şeyler çıktı. Zencefil adam yetmiyor, karısı, çocuklarını da kızım istiyor. Şekillendirme ve gözler, kulaklar kızımın  katkılarıyla.






Oğlum bu etkinlikte yeme kısmından sorumlu idi.Şekli çok ilgisini çekti. Bu kitabımızı okuduğumuzda genelde kurabiye yapalım teklifi geliyor. Sonra kutabiye adam evin içinde koşuyor. Bizim midemizde son buluyor.






6 yorum:

  1. benim kurabiye etkinliklerim hala bu kadar gelişmiş değil...tebrik ediyorum hepinizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım. Kurabiye etkinliklerini paylaşmanı merakla bekliyorum. : ))

      Sil
  2. Alemsiniz valla.Yazdıklarını okurken güldüm .Ama çok güzelmiş gerçekten.Sevdim bu kurabiye adamı.Hatta kızlarımla yedik bile kurabiyelerinizi.Oh oh size de afiyet oldun.Şeker kuzuların belliki çok eğlenmişler.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : ))) çok teşekkürler şuleciğim. İnşallah gerçekten de ikram etme fırsatını buluruz. Çok mutlu oluruz. Keşke buralara taşınsanız ve ben bloğunda yaptığın o güzel tariflerden tatsam tatsam... lezzet denizinde kaybolsam : ))

      Sil
  3. Görünüşü kadar tadı da güzeldir eminim ki :) Çok hoş olmuşlar :)

    YanıtlaSil