28 Kasım 2013 Perşembe

Bebişlere Aşı Yaptırmaya Baba Gitsin Kampanyası


Her aşı öncesi bizimkilere ateş düşürücü şurup verip öyle aşıya götürürüm. Hep aklımda şu soru olur, cevabını bildiğim, ama yine de aklımdan çıkmayan bir soru: 'Acaba aşı yaptırarak doğru mu yapıyorum?' Evet kesinlikle ama kesinlikle doğru yapıyorum. 
Bir taraftan, aklımın diğer köşesinden atak 'ya aşıya karşı çıkanlar haklıysa 'Bazen de 'Aşı takvimini hazırlayanların  hiç mi çocuğu yok. Niye aynı anda bu kadar aşı vuruluyor ' diye sorguluyorum, sonra kendi sorularımın kendim gülüyorum. Çünkü bazı aşılarda koruyuculuk %!00. Aşıyı vurdurmayıp da ne yapacağım. Allah korusun tüm bebişleri hastalıktan.
Aşılar ve aşılarla ilgili aklımda kalanlar neler:
  • Rota aşısı vurdururken kızıma iki doz oğluma üç dozluk olandan vurdurdum. Nedeni ise şu yazı idi
  • Verem aşısı olduktan sonra 3 gün banyo yapmamak lazım onu aklımda tuttum. Ama nedense, her aşıdan sonra, her ihtimale çocuklarımı 3 gün yıkamadım. 
  • Ağızdan çocuk felci (Polio) aşısından sonra 2 saat klorlu su, mama, anne sütü yada ateş düşürücü ilaç vermemeyi öneriyorlar. Ben unutup 1.5 saat sonra hazır su içirdim. 
  • Menenjit aşısı ile ilgili bilgi sahibi değilim. İyice araştırmama lazım.
Bebişlere aşı vurmaya  babayla gitmek lazım konusuna gelince. Aşı vurulurken çocuğu tutmak, bir anne için dünyanın en zor şeylerinden biri. Çocukla beraber benim de gözlerim doluyor. Bana ne, aşı vurulurken bebişleri tutma işini baba yapsın, baba kötü olsun : )) Benim yüreğim kaldırmıyor bebişi iğne vurulurken tutmayı. Kampanya yapıyorum. 'Bebişlere aşı  yaptırmaya baba gitsin' kampanyası. Var mı katılan. Mutlu kalın...

12 yorum:

  1. Babalar da gelsin tabii de, benim endişem yok. Eğer söz konusu sağlığı ise istediği kadar ağlayabilir. 4 yaşımda her gün vurulduğum penisilinleri saymazsam hiç bir aşı ya da iğne anımı hatırlamıyorum. Bu da bana moral oluyor. O da hatırlamayacak. Daha geçen ay aşılarını oldu. Ağladı ama ne yapayım?! Gaddar mıyım neyim?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Zeynep Gaddarlık değil tabiki : )) eminim ağlarkan e için acımıştır. Ama sağlığı için doğru olanı yapmak içgüdüsü dür sana moral olan

      Sil
  2. Zorunlu aşıları ben de yaptırdım rotayı tek doz yaptırdım.Daha yeni tekrardan çocuk felci aşısı olduk çünkü bu yörede salgın varmış ki 2.doz vurulacak bir de.Kararsızlığa gelince o tıp konusunda hep var bende ama cesaret edemezdim aşı yaptırmamaya.Okuduğum birçok yazı bana mantıklı gelse de sadece okumayla olmaz bence bu iş ciddi bir bilgi birikimi ile anca karar verebilirdim.Babalara gelince biz hep babamızla gittik aşı vurulmaya o yüzden bir sıkıntı yaşamadım.Çünkü ben tutamıyorum Paşamı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de olduk polio yu. 59 aydan küçükleri aşılıyorlarmış, Bizimkilerin ikisini de aşıladılar. Bizim babamız tam gün çalışıyor ve izin alması çok zor. ama yine de bebişleri her aşıya götürdüğüm de babalarının eksikliğini hissediyorum.
      Aşılarla ilgili en çok yan etkileri kafama takılıyor ama doğrusunu tabi ki sağlık bakanlığının aşı takvimine uymak. Ağlasa da çocuklar ağlamasa da. Sağlığı için ne doğruysa onu yapmak.

      Sil
  3. atlatsam da o zor günleri hep hafızam da kaldı ağlama sesleri.Ama yine de aksatmadan yaptırdım hep o aşıları.Olsun varsın babalarda gelsin,anneliğin kıymetini hiç anlar mı doğurmamış kişi.
    ayy içimden geldi valla.Şiir gibi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şuleciğim gerçekten şiir gibi olmuş. Çok güzel yazmışsın. Zaten her şeyin şiir gibi şekerim yemeklerinden belli : )

      Sil
  4. anneyle beraber baba da gitsin :)
    dün bir kan alma maceramız vardı ki hala kendime gelemedim. eşim yanımdaydı ama benim üzüntümden ve stresimden o da nasibini aldı, iyi ki yanımdaymış, yoksa kime patlayacaktım ben :D

    YanıtlaSil
  5. kampanyayı sonuna kadar destekliyorum :)Neyse ki bizim babamız izin alıp gelebildi hep benle yoksa bende aynı senin gibiyim canım.Ayrıca ne kadar güzel bir yazı eczacı bir annede olarak bu tür yazılarının artmasını istiyorum ;)Mesele ben bu aşılarla ilgili detayları bilmiyormuşum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler duygucuğum. İnşlllah yayınlayacağım : ))

      Sil
  6. Daha doğmasına 2-3 ay var benimkinin; ama sonuna kadar destekliyorum :)
    Zaten mecbur öyle olacak. Ben henüz araba kullanamıyorum, kış soğuğunda otobüsle nasıl çıkartayım çocuğu. Babasının işi eve yakın hem, yarım saat izin alıp geliversin:)

    YanıtlaSil