29 Ekim 2013 Salı

Süt Reçelini Yaptık



Asyadan esintiler de sevgili Şule'nin Bloğunda tarifini gördüm bu süt reçelinin. Tam bir kalsiyum, protein, şeker, lezzet ve  kalori bombası. Bayıldım tadına. Tabii bizim çocuklar da bayıldı.



Hazırlaması basit oldu. 1 kg süte 1 su bardağı şeker pişmeye yakun 1 çay kaşığı silme karbonat ve soğuyunca 75 gram tereyağ. Sütü iyice kısık ateşte kaynatıp, yaklaşık 1/4 ü kalana kadar pişirdim. Soğuttum, tereyapını ilave edip iyice karıştırdım. Şuleciğiminki kadar koyu kıvamlı olmadı, muhtemelen ben pastorize süt kullandım ondan.
 Sonra kızımla birlikte hamurunu hazırladık, elleriyle yoğurdu kızım. Oğliş uyuduğu için sonuna yetişti. Pişirdik hamurumuzu.Sonra hazırladığım külahlara , uçağa ve mini kalıplara koyduğum kurabiyelere süt reçelini döktüm. Çocuklar bayıldı. Çok teşekkürler Şule' ciğim bu kadar güzel ve sağlıklı bir şeyi paylaştığın için.

Unutmadan hamurun tarifi ( bu tarif de Şuleciğim den)100 gram margarin, 2 kahve fincanı pudra şekeri, 2 kahfe fincanı su, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta sarısı, aldığı kadar un. Kulak memesi kıvamında hamur olacak.


4 yorum:

  1. bizim buralarda çok kullanılıyor bu reçel,maloko diyorlar hatta,çok da lezzetli değil mi :) ben de ilk Cahidejibek'in sayfasında görmüştüm geçen sene yapmıştım, kahvaltılık çikolata almıyoruz artık :) Afiyet şifa olsun çocuklara ,sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız çoook lezzetli. Sizin bloğunuz aracılığı ile tanıdığım sevgili Şuleden aldım tarifi.afiyet şifa olsun sevgili Etka ya sevgiler

      Sil
  2. ben de Cahide Jibek sitesinde görmüştüm ama bir türlü denemeyemedim. ya zamanım olmadı ya da riskli gördüm :) Ama sanırım artık denemek gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy ben buraya niye yorum bırakmamışım yaa.Süpersiniz siz.Muhteşem anne ve muhteşem çocuklar :) Üzerinden geçmiş ama olsun.Şifa olmuştur inşallah.

    YanıtlaSil