9 Ekim 2013 Çarşamba

Ördeklerimiz Kocaman Olmuş


Evde ördek beslemiştik. Yavru ördeklerimiz büyüdü. Kocaman oldular. Bir süre kutunun içinde besledik. İçerisinde su, toprak ve yem bulunan bir kutuda bir süre besledik. (Eski yazımız ve  yavru ördek baktığımızın ayrıntısını merak ederseniz buraya tık tık ) Toprak sindirimleri için gerekli olduğu için koymuştuk. Bir süre de balkonda babamızla birlikte özel yer yaptık.



Ördeklerimizin yavru iken fotoğrafı
 Altına plastik ve gazete takviyesi ile ördeklere baktık. Artık tek başlarına da idare edebilecekleri hale gelince,  özel bir yere bağışladık. Etrafı tellerle çevrili ve  hiç köpek yok. Yani, güvende oldukları ve orada onlara çok iyi baktıkları için çok mutluyuz.                           


 Bira tane daha arkadaş gelmiş yanlarına. Toplam 4 ördek olmuşlar. Kendilerine ait havuzları var. Yemeklerini yiyorlar, yüzüyorlar, güneşleniyorlar. Keyiflerinin yerinde olması çok mutlu ediyor bizi.  Sık sık ziyaret ediyoruz.





Oğlumun havuzla pek bir ilgileniyor. Dikkat etmezsem düşecek. Mutlu kalın...

6 yorum:

  1. cok sekerler ordekleriniz. yeni yerlerinde mutlu v kocaman olurlar umarim. sizde ara ara ziyareterine gidersiniz. beslersiniz. boyle bir imkaninizin bile olmasi n kadar guzel .

    YanıtlaSil
  2. ne kadar guzel ordekler cocuklar ıcın cok guzel bır fırsat bır hayvanı besleyıp buyutebılmek

    bız de yazın annanemızdeyken cıvcıv alalım dedık 1 hafta sonar cıvcıvlerden bırını kedıye kaptırınca patshopun bırıne verdık kalan cıvcıvı beceremedık bu ısı yanı.

    YanıtlaSil
  3. Ben çok seviyorum hayvanları. Çocuklarım da öyle. Hayvan büyütme sorumluluğunu alsınlar ve zevkini tatsınlar istedim. Becerememek değil Haklısınız bazen şanssızlıklar oluyor ve bu insanı çok üzüyor. Civcive üzüldüm. Belki başka sefere ne dersiniz ?

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler sevgili Etka nın annesi. Bence de insanın hayvanların mutlu ve güvende olabilecekleri bir yere bırakabilmek çok güzel. İnşallah orada çok mutlu olurlar.

    YanıtlaSil