8 Temmuz 2013 Pazartesi

Temmuz 2013 Meraklı Minik Dergisi ve Ay Toprağı Oyun Hamuru

Meraklı minik temmuz 2013

Kızımla birlikte meraklı minik dergisinin Temmuz 2013 sayısını inceledik. Bu sayı gök cisimlerini ve gök yüzünü anlatıyor.Gözlem evindeki soruları çok güzel yanıtladı. Gezegenlere daha önce çalışmıştık, gezegenleri güzelce saydı .



Ayın konumları ile ilgili etkinlik için kartonu yerlerinden çıkardık. Yalnız uçtaki daireyi çıkarırken dikkat biz ucunu yırttık biraz.


Yapboz üç kısımdan oluşuyor. Sıra ile ayırdık aşama aşama. Toplam 27 parça oluyor. Bölüm bölüm önce yapınca yapboz kolay oldu.


Kurabiye tarifi var. Malzemeler karıştırılıyor, sonra balla peyniri karıştırıp ayın evreleri yapılacak. Biz evde kurabiye olduğu için bunun yapımını erteledik Onun yerine ay toprağı (Moon Sand) yaptım.



Tarifi 1 su bardağı un yarım çay bardağından biraz az  zeytin yağı. Kurumayan oyun hamuru olarak bilinen bu oyun hamurunu kaldırıp sonra kullanabiliyorsunuz.


Biz bununla alfabe kalıpları ile harf çalışması yaptık. Bu etkinliğe kızımla birlikte oğlum da katıldı. Oğlum biraz da hamurun tadına baktı, yedi.


Bardağı kalıp gibi kullanarak daire şeklinde gezegenler yaptık. Kalp şeklinde de gezegenler yaptık, Kızımla ve oğlumla çok eğlendik. Yalnız örtü de sersem, halının üzerinde bu etkinliği halının üzerinde yapmamak lazım, benden söylemesi. Halının üzerinden ancak elektrik süpürgesinin sivri ucu takılarak temizlenebiliyor. 
Mutlu kalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder