2 Temmuz 2013 Salı

Define Bulmaca Oyunu

                                     

Bugün kızımla ve oğlumla birlikte 'define bulmaca' oyunu oynadık. Bunun için  farklı birkaç çeşit puzzle ve tahta oyuncaklar yeterli oldu



Define bulma oyunundan önce wisdom box oyunu ile kızım biraz oynamak istedi. Oğlum durur mu? o da bu oyunda ablasına katıldı.

Keyifli bir oyun bu. Kızımda oğlumda seviyor. Ama en fazla 10-15 dakika oynuyorlar. Daha sonra yapmaktan sıkılıyorlar.


Gelelim oyunumuza puzzle larımızı ve wistom box oyuncak parçalarını bir kutuya koyduk. Sonra bu  parçaları iyice karıştırdık. Kızımı mutfağın dışına çıkardım ve farklı yerlere puzzle parçalarını sakladım.


Kolay ve bulunabilir yerlere koydum ama define aramasının ilk aşaması sorduğum soruyu bulmasıydı. Yiyecekleri soğutur, içine yiyecekleri koyarız bu nedir? Orada definenin bir parçası var.  Kızım buzdolabı yanıtını verince gidip buzdolabından puzzle parçasını aldı.Oyunun en önemli yeri burası idi. Tarif ettiğim şeyi zihnine canlandırıp adını bilmesi.


Mutfağın farklı yerlerine koyduğum puzzle parçalarının yerlerini hep tanımını yapıp. ne olduğunu bildikten sonra yerlerini söyledim.Bu sayede define oyunu daha eğlenceli ve çok daha eğitici hale geldi.


Puzzle'ları mutfağın çeşitli yerlerinde bulduktan sonra yerlerine yerleştirdik.Oğlumda etkinliğe yerine yerleştirilen puzzle ları tekrar çıkararak ve saklayarak katkıda bulundu : )


Oğlum bu tutmalı puzzle larla oynamayı çok seviyor. Oğlum elmayı ver, hadi elmayı yerine koyalım dediğimde ara ara yanılsa da yapmaya çalışıyor.


Oğlum için define oyunu şu şekilde oldu. Oğlum çay hangisinin altında? sorusu ile bulmasını sağladım. Oğluma yerini göstererek çay puzzle nı kasenin altına koydum ve hangisin altında? diye sordum. Bu oyunu birkaç kez tekrarladık.

Doğru kaseyi bulunca alkışladım. Konsantrasyon arttırıcı bir aktivite olduğunu düşünüyorum.


Sonra oğlum pratik birşey buldu. İki kaseyi üst üste koyup. Puzzle 'ı altına koyuyor ve kaldırıyor. Bulmuş oluyor : )

Sonra kızımla oğlum woodoy marka dev koordinasyon oyuncağı ile oynamaya başladılar. 18 ay üstü diyor ama oğlum yaklaşık 13 aylıktan beridir keyifle oynuyor. Üç yaşındaki kızım içinde eğitici. Boncukları oradan oraya aktarmayı seviyor.En güzeli ikisi aynı anda oynayabiliyor.


Mutlu kalın...

11 yorum:

  1. Çok güzel aktiviteler. Zihinde canlandırma etkinliğine bayıldım. Kızım Su ile uygulayabileceğimiz bir aktivite.

    YanıtlaSil
  2. Çocuğumun yüzünde sorduğum soruyu bilince beliren ifadeyi görmeliydiniz.Şimal bayıldı.: )

    YanıtlaSil
  3. Şimal etkinliği yaptığında yüzünde görülen ifade görülmeye değerdi. Oğliş bayıldı : )

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Bengü su yaptıktan sonra izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. şimalin sevmesine çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  6. keyifli bir oyun ola gerek, biz de denemeliyiz

    YanıtlaSil
  7. ne kadar eğtici ve yararlı aktiviteleriniz var, bayıldım...
    Bana da beklerim :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkürler. Bloğunuzu inceledim ve bayıldım. Hemen takipçiniz oldum. Artık şeker kız Sare nin izindeyiz : )

    YanıtlaSil
  9. Korsan oyununda bizde sakladik defineleri ararken cok eylenmistik hem hayal dunyalari icin guzel oyun hemde gunu kurtarmak adina ellerine saglik canisi

    YanıtlaSil