24 Haziran 2013 Pazartesi

Sünger Boncuk Oyunu


Kızımla birlikte Eva marka sünger boncuk aldık. 5 TL fiyatı var. Farklı farklı şekillerde bir sürü boncuk. Önce ipe dizmeyi denedik çok mümkün olmadı, iğne tehlikeli olduğu için yapmadık. Pipet denedik, pipet kalın geldi, en son tahta çubukları kullandık.




Boncukları şekillerine göre ayırıp kaselere koyduk.Sonra çalışmak daha kolay oldu, böylelikle gruplama çalışması yapmış olduk.


Sonra tahta çubukların künt uçlarından iki küçük bir büyük şeklinde dizim yaptık. Bu sayede örüntü çalışması yaptık. Ben de yardımcı oldum.



Daha sonra serbest çalışmaya başladı örüntü çalışmasını bıraktık, kendi zevkine göre dizdi boncukları. Küçük kas gelişimini çok destekleyici bir aktivite. Ama tahta çubukları kullanırken yetişkin gözetimi şart.


Boncuk dizme faaliyeti çocukların konsantrasyonunu arttırıyor.Boncuk dizmenin özellikle üstün zekalı çocuklarda konsantrasyon arttırıcı bir etkinlik olarak yapıldığını  psikolog bir arkadaşımdan öğrendim.


Kızım daha sonra bu şişlerle mangal oyunu oynamak istedi. Mangal yaptık. Kömür olarak nohutları kullandık. Kızım oyun hamurundan Adana kebap yaptı. 
Biz kebap yemeğe gittiğimizde genelde tezgahın arkasını da gözlemlemesini sağlarım. Hazırlığı görmesi için. İyi gözlemlemiş. Eliyle küçük küçük sıkma işini yaptı. Bir de su istedi iyi tutmazmış : ). Ne diyelim keyifli bir aktivite idi. Mutlu kalın

                                       

19 yorum:

  1. çok güzel bir aktivite... boncuklara da bayıldım.. nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş ,boncuklarda harika .bende Begümle aynı soruyu soracağım nereden bulabiliriz..

    YanıtlaSil
  3. tesekkürler sevgili atakan ve ve sevgili balca nın annesi kırtasiyeden aldım.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzelmiş boncuklar bende bayıldım hakkaten ama eminim bulamam:( paket fiyatımı 5 tl bu arada :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim. Evet paket fiyatı 5 tL civarı. Kırtasiyeden aldım. Adresi mailime yollarsanız Kırgızıstan'a mutlulukla yollarım : )

    YanıtlaSil
  6. bende size adres soracaktım. ben bulamadım bir türlü:)))

    YanıtlaSil
  7. BENDE ADRES SORACAKTIM SİZE.MAİL ADRESİ VERSEM ÖĞRENEBİLİRMİYİM

    YanıtlaSil
  8. selam tüm anneler gibi bende adres merak ediyorum paylaşabilir misiniz? mail atsam bana da bilgi verebilir misiniz? ayrıca çok rica ederim ev tipi pvc kap bulamıyorum onu nereden temin ediyorsunuz yardımcı olursanız çok minnettar olacağım oğlum 16 aylık ve onun için hazırladığım oyunlarda kullanmak isterim.Tesekkürler aybenaerdogan@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. merhaba,bende tüm anneler gibi adres isteyeceğim üstelik sadece bunu bu süngerleri değil ev tipi pvc kaplamayı temin ettiğiniz yeri de merak ediyorum.Tesekkürler aybenaerdogan@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. bende adres istiyorum :)))

    YanıtlaSil
  11. yarın satın aldığım yerle iletişime geçip hala ellerinde var mı öğrenip buradan adres yayınlayacağım. iyi geceler ve inşallah zevkle bebişiniz oynar : )

    YanıtlaSil
  12. pvc kaplama küçük kırtasiyelerde ve fotokopi çeken yerlerde bulunabiliyor. ucuz bir malzeme. Kimlik kaplayan yerlerde var. Oralarda bakabilirseniz bulma şansınız artar. Pvc kaplama için de adres vermemi isterseniz zevkle telefon numarası yayınlarım firma ile görüşüp iyi geceler

    YanıtlaSil
  13. satın aldığım yerde kalmamış. Üzgünüm yerine bugün yayınladığım hayvanlı sünger bomcuk gelmiş. Bulur bulmaz telefon yada internet adresini yayınlayacağıö :(

    YanıtlaSil
  14. alakanız için teşekkürler yazamadığımı düşünüp ne de çok yorum yazmışım meğer :) peki sizin alışveriş yaptığınız bu yer neresi özelden paylaşın dilerseniz çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  15. tabi , çukurova kırtasiye. Onların sanal pazarda satışları var.adresini de karta yazmıştım ama bulamadım simdi bulamadım. En yakın zamanda internet adresini de yaayınlayayım. Ben elden satışla alıyorum

    YanıtlaSil
  16. Such bright and beautiful colors!!

    YanıtlaSil