25 Mayıs 2013 Cumartesi

Dinozor


Meraklı minik dergisi

Bu gün temamız dinozor idi. Önce meraklı minikten tekrar dinozor konusunu okuduk. Sonra oradaki pekmezli tereyağlı kurabiyeyi yapmaya karar verdik.


Tarifi: 1 yumurta , yarım su bardağı pekmez, 100 gr tereyağı, 2.5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tarçın. Hepsini karıştır. Ele karışmayan hamur elde et. Sonra buz dolabında 1 saat beklet. İstediğin şekli ver. Yağlı kağıdı serdiğin tepsiye yerleştir. Önceden ısıttığın 160 derece fırında 15-20 dk pişir. Hepsi bu kadar.Biz nasıl hazırladık? İşte fotoğrafları : )


İyice yoğurdu kurabiye hamurunu güzel kızım. Minicik elleriyle keyifle. Önce ellerine bayağı yapıştı hamur sonra hamur kendini topladı.


Pipete yapıştırdığımız ve sert kartondan yaptığımız dinozor ayak izi. Kurabiyelere dinozor ayak izi yapmak kullandık. Pratik oldu.
.

El izimiz yine yapıldı. Kızım babasına kocaman bir kurabiye yaptı. Üzerine de dinozor ayak izini bastık.


Dinozor ayak izli kurabiyeler hem eğitici hem sağlıklı. Pekmez ve tereyağı konulması ve çocuğunuzun bunu zevkle yemesi bir anneyi tabi ki mutlu ediyor.

Kızımın parmak izleri. kurabiyelerde. 


Dinozorun ayak izi olur da benim kızımın el izi olmaz mı ? Kurabiyeler daha da tatlandı. Bu kurabiyelerin kızımın sevgili  tütü'sine ve zafer ine de nasip olması bizi ayrıca mutlu etti. : )


Kurabiyeler pişerken mutfaktan ayrılıp palentologluk yapmaya başladık oyun odamızda. Kazıyınca dinozor iskeleti çıkacak olan bu setten almıştım internetten. Onunla bayağı uğraşıyor. Ufak ufak kazıyor.



Fırça ile temizleniyor. Aslında bayağı ince iş.8 yaş civarı içinmiş set ama biz yine de aldık el kaslarını kuvvetlendirir diye.




Sık  sık kazıyıp fırça ile temizleme yapıyor. Günlerce uğraşacak galiba. Dinozor temamızı tamamlayacak bir etkinlik. Ama etrafa dikkat. Her yer toz oluyor.


Tabii kambersiz düğün olmaz, ablasının çalışmasına oğliş de mutlaka katkıda bulunacak. Çıkan parçaları ağzına almamasına dikkat ediyorum. O günün akşamında  da meraklı minik dergisinden çıkan eşleştirme kartlarını pvc leyip manyetik bantla yapıştırdım. Buz dolabına yapıştırıp onun üstünde yapıyor o etkinliği. 

Mutlu kalın...

2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş elinize sağlık. Dinozor kemiği bulma setini hangi siteden aldınız

    YanıtlaSil
  2. 3.90 liraya bitenekadar diye bir siteden aldım. Arama kısmına dinozor diye yazarsanız ürün çıkıyor. Ürün küçük ama bulurken yaşadığı süreç eğlenceli

    YanıtlaSil