8 Nisan 2013 Pazartesi

Oğlum Sünnet Oldu -1. gün

14 aylık oğlum cumartesi günü sünnet oldu.
Çok heyecanlandım. Farklı bir duygu, İnsan daha çok korkuyor, Operasyonda bir şey olacak mı diye.Annelik işte. Başkent  Üniversitesi Hastanesinde oldu, çok memnun kaldım. Oradaki doktorlara ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum.
Çantayı önceden hazırlamayı unutmayın
Operasyona giderken neler yaptık ;
Çocuğu gece 3.5 tan sonra su içirmedik ve yemek yedirmedik, Operasyon öncesi en az 4 saat mutlak açlık. Yoksa çocuğun akciğerlerine yedikleri veya içtikleri kaçabilirmiş. Yanımıza 6 numara bez,(bulabildiğiniz en büyük bez), yedek çamaşır 2 kat, çorap battaniye, nüfus cüzdanı, ıslak mendil, çocuğun operasyon sonrası kusma ihtimali nedeniyle anneye bir kat yedek, hastaneye ödenecek para, biberonda su, mama, kaşık, kirlileri koymak için buzdolabı poşeti, kendi kimlik kartlarımız ve kirvemizi : ) aldık.
Hastaneye varınca işlemleri yaptırıp,ameliyathaneye çıktık, bebeğimize damar yolu açtılar. Bir ilaç içirdiler bebeğim anında daldı. Operasyondan çok kısa sürüyor, 30 dk kadar, sonra bebeğimi uyandırma odasına aldılar. Uyanmasına yakın (yaklaşık 1 saate uyanıyor) beni bebeğin yanına aldılar.
Bebeğim sabahleyin uyanır gibi rahat uyandı. Hiç ağlamadı. Biraz bekleyip anne sütü aldığı için beslenmesine izin verdiler. Yarım saat kadar kusacak mı diye gözlemleyip sonra eve gönderdiler.
Eve gelirken yazılan reçeteyi aldık. Reçetede;
Ağrı kesici d...diye bir şurup
Antibiyotik bir pomat t....
Antihistaminik A... diye bir şurup
Mideye zarar vermeyen C... diye bir ağrı kesici şurup daha
Sonra eve geldik. Ağrı başlamadan ağrı kontrolünü iyi yapar ve dikkat ederseniz çocuk daha rahat ediyor. Anestezi nedeniyle nefesi ilaç kokuyor, Çiş yaparken ilk gün çığlık çığlığa ağlıyor. Sık sık bezini değiştirmek gerekiyor.
İkinci gün anlatımım yarın, Bu gün çok yoruldum. Mutlu kalın...

7 yorum:

  1. Hayırlı olsun erkenden atlatmanız iyi olmuş, küçükken yaralar daha çabuk iyileşiyor ve çocuk da hemen unutuyor.Bizde 4 aylıkken yapmıştık :)

    YanıtlaSil
  2. çok tesekkürler iyi dilekleriniz için. Sizinki daha uygun bir zamanda olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Başkentten memnun kaldınız mı? Benim de bir yiyenim var. Ankara Başkentte düşünüyorlar onlar da ama daha karar vermediler. Fark verdiniz mi işlem için?

    YanıtlaSil
  4. Başkent hastanesinden çok memnun kaldık. Herkese öneririm. Temiz ve saygılılar. Fark konusunda biz ödedik fark.

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun:)) Başkent Üniversitesi Hastanesi Bahçelide olan mı acaba? Bi de hangi gün oldu onu da sorabilir miyim? :)) Ayıp olmazsa bi de saati soruyum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili kajju rajju , 6 nisanda sünnet oldu. Sabah oldu 8 -8.5 gibi ameliyata aldılar. Bahçelide olan da çok güzel ama oğlum Adana başkent hastanesin de oldu. Herkese tavsiye ederim. Çok temiz,Doktorları da çok iyi. Biz çok memnun ayrıkdık

      Sil
  6. Gecmis olsun.hangi dr yapti?

    YanıtlaSil