9 Nisan 2013 Salı

Kızımın Ana Okulu Dergisi Seti

Ana Okulu Dergisi

Boyut yayın grubuna ait olan Anaokulu Dergisini kızım 6 aylıkken aldım. Toplam 96 dergi içeren bir set.8 fasikül. 36-72 aylık çocukar için diye yazsada, biz kızımda 24 aylıkken kullanmaya başladık.
En büyük avantajı hangi faaliyetin hangi yaş grubunda kullanılacağını belirtmesi. Biz bazen uyarıyı dinlemeyip büyük yaş grubunun faaliyetlerini yapıyoruz. : )



İlk etapta içindeki hikayeleri düz okuduk. 30 ay civarı içindeki hikayelerle birlikte soruları da sorduk. başladık ve 96 adet dergiyi çıkatmalarla birlikte 36 aylıkken bitirdik.Şimdi tekrar başladık. Sayı ve harf çalışmalrı ve o zaman yapamadığı faaliyetleri yapmak için.
Setle birlikte flas kartlar geliyor; 6lı olarak 96 lı olarak toplam 596 adet


 Dergide hikayeler anlatılıyor ve sonra anlatılan hikayelerle ilgili sorular.Cevaplarla birlikte etiket yapıştırıyoruz. En eğlenceli yeri burası.Bu da hafızayı kuvvetlendirici bir aktivite,

Sayı çalışmaları, kes yapıştır sanat faaliyetleri,  yapboz çalışmaları var.Makas çalışmaları küçük kas gelişimi arttırıyor. Bazen tek başına bazen birlikte kesiyoruz.

Her derginin sonunda o sayıda öğrenilenlerin kısa bir tekrarı yapılıyor. Feedbeckle öğrenmeyi pekiştiriyor.O arada harfler eski sisteme göre.
Harf çalışmaları var. Her dergide bir harf çalışması var. Harfler bitince harfleri  tekrar çalışmaları başlıyor.

 Etiketler derginin içindeki faaliyetler için. 8-12 arası etiket var. Sayı çalışmalarında kullanılan mum etiketlerini görüyorsunuz.Etket yapıştırmak kızımın en büyük keyfi.

 Fasiküller sağlam ve dergiyi tek tek çıkarıp geri koyabildiğiniz için kullanım kolaylığı oluyor.Böylelikle dikkat dağılmıyor.

 Her sayıda kullanılacağınız  flash kartlar kartondan.Ince değil ve hemen yırtılmıyor, yıpranmıyor.Uzun süre kullanıyoruz.
Biz kızımla zevkle kullanıyoruz. Annelere tavsiye ederim.

5 yorum:

  1. ooo bu süper bir setmiş, biz de Adım Adım dergisi ile benzer faaliyetler yapıyoruz.Birkaç tane de evde yapılabilecekler ile ilgili etkinlik kitabı aldım ama hiç beğenmedim, hep saçma sapan etkinlikler var.

    YanıtlaSil
  2. bu dergiyi bende aldım 4 yaşındaki kızım için. ama dergide harfler ve sayılar ve yeni sisteme göre değil. yeni sistemde bitişik eğik yazı kullanılıyor. dergide bunlar eski sisteme göre. ben onun için harfleri göstermiyorum. siz ne yapıyorsunuz. harflerin söylenişi de değişti. artık A Be Ce diye söylenmiyor. çocuğunuza harfleri nasıl öğretiyorsunuz. ben konuda boyut yayıncılığa mesaj attım ama cevap gelmedi.

    YanıtlaSil
  3. Ben eski sistemdeki harfleri öğretiyorum. Yeni sistemi de nasıl olsa gideceği okul öğretir diye umuyorum : ) O konunda çok haklısınız. Artık Be Ce diye öğretilmiyor. O konuda şanslıydım ( ki size uyarınız için teşekkür ederim ) bir ilk okul öğretmeni arkadaşım da, sizin gibi beni uyardı. Onun bana anlattığı gibi yapmaya çalışıyorum. Aslına bakarsanız gazete harflerini yada hikaye kitaplarındaki bazı harfleri tanımak kızımı çok mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  4. ben harfleri es geçiyorum o yüzden. bu sefer ilkokulda kafası karışırsa diye düşünüyorum. peki sayıları nasıl pekiştiriyorsunuz. dergide görmesiyle hemen tanıyamıyor tabii sayıyı. sayıları gördüğünde bu 1 bu 2 diyebiliyormu. bizim kız her gün bir dergi bitirmek istiyor. tabii hergün yeni bir sayı dergide. şu an sadece 1 i tanıyor.(önceden öğrenmişti 1 i) 2- 3 ü karıştırıyor daha. pekiştirmeye çalışıyorum ama karışıyo. siz nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz

    YanıtlaSil
  5. Ben sayı çalışm ası yapıyorum farklı etkinliklerle, Ek kitaplarla, birde o konudaki şarkıları dinletiyorum hala. Mesela ' cici sayıları öğretiyor' gibi. Boyama çalışm alarım var.

    YanıtlaSil