13 Mart 2013 Çarşamba

İyilik Ağacı


İYİLİK AĞACI



Bu gün kızımla birlikte iyilik ağacı hazırladık.Büyük bir fon kartonu aldık.50*70 cm. Onun üstüne pastel boyalarla ağacı çizdim. Dalların nerelerde olacağına kızım karar verdi. 'Anne sen buraya çiz' dedi.: )
Şimdi bu ağacın dallarını doldurma zamanı. Yaptığı her iyilikte  ve iyi davranışta ağaca bir yaprak ilave edeceğiz.
Gittikçe yeşerecek ve en sonunda çiçekler açacak. Kızım çok mutlu oldu. Yaprakları da hazırladık.El işi kağıdından rengarenk. Hangi renk yaprağı kullanacağımıza o karar verecek. Yaptığı iyilikleri o yaprakların üstüne yazıp öyle yapıştıracağız. Olumlu ve iyi davranış eğitiminde işime yarar diye düşünüyorum.

Bu gün birde kürdanlarla küçük kas gelişimini ve el göz koordinasyonunu arttıracak kürdan batırma oyunu oynadık.

 Dün hamburger yemiştim. Onun kutusu bunun için iyi olur diye sakladım. Bir tarafına kare çizip noktalar koydum diğerine de bir kaplumbağa. Bu kaplumbağanın üstünde de noktalar vardı. Noktaların üstüne süslediği kürdanları batırdı. O küçücük boncuk deliklerine kürdan batırmasını izlemek şaşırtıcı idi. Çok rahat yaptı. Sonra onları makasla kesti. ve etkinliğin geri kalanını kendi yönlendirdi.Etrafına graphon kağıtlarından süs yaptı.

Sonra boya kalemleri ile boya yaptı ve duvarımıza astık.Asılınca çok gururlandı.Bana 'Sen küçükken resim yapar mıydın?' diye sordu. Evet ama senin kadar güzel değil, sen çok güzel yapıyorsun çok yeteneklisin'deyince gülümsedi : ))


  Bu gün de böyle geçti. Mutlu kalın

4 yorum:

  1. Ben de oğluma yaptım aynı iyilik ağacından.Yaprakla doldu. Onunla birlikte yapıştırıyorum. Doğum gününde baş köşeye asacağım.: )

    YanıtlaSil
  2. Fotoğrafını paylaşırsanız bloğunda sevinirim

    YanıtlaSil
  3. bayıldım ben bu ağaca..bugün yapıyorum kızlara:)

    YanıtlaSil
  4. çok tesekkürler : ) bol yapraklı olması umuduyla...

    YanıtlaSil